Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 2

Venstrefløjen og islamofobi

Jan Hoby

Venstrefløjens indsats mod fremmedhadet i Danmark er de sidste par år blevet stadig mindre og ynkeligere. Interessen for emnet begrænser sig efterhånden til at forsøge at få de etniske danskere til at stemme på SF og Enhedslisten.

Stadig oftere efterplaprer de det omgivende samfunds islamofobi, og i øvrigt samtidig forventer de, at de unge udstødte indtager en “Onkel Tom-agtig” holdning. “I skal være præcis som os, ellers vil vi ikke høre på jer.” Præcis som 1960’ernes hvide amerikanske liberale.

Når venstrefløjen demonstrerer mod Hizb ut Tahrir, sammen med højrefløjen, så er det et knæfald for islamofobi!

En alliance der nærmest kan sammenlignes med, hvis hvide amerikanske venstreorienterede i 1962 havde valgt at demonstrere sammen med Ku Klux Klan og Henry Wallace mod et møde, hvor Malcolm X fra Nation of Islam skulle holde tale.

1960’ernes sorte muslimer i Nation of Islam i USA og Hizb ut Tahrir har således nogle indlysende fælles træk. Begge rummer autoritære og intolerante træk, og deres løsning på samfundsmæssige problemer er rent ud sagt dybt problematiske.

Men når sorte i USA i 1960’erne og unge indvandrere i Danmark i dag søger til sådanne organisationer, er det imidlertid for flere af dem en reaktion mod det omgivende samfunds racisme, diskrimination og undertrykkende strukturer og en konsekvens af venstrefløjens politiske impotens.

Vrede unge mennesker udsat for diskrimination kan ikke se venstrefløjen som en kraft, der kæmper deres sag, eller en ramme, hvor der er plads til dem. Derfor havnede folk som Malcolm X i Nation of Islam, og derfor ender unge danskere fra etniske minoriteter i Hizb ut Tahrir.

Se også:
SAA 237: Giordano Bruno selskabet – intellektuelle racister
SAA 237: Muslimer – vor tids jøder
SAA 237: Sekularisme = vor tids racisme!
SAA 237: Kamp mod racismen i Holland

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
Muslim-hetz

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 3121 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside