Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 242 – 27. april 2005 – side 2

Enhedslistens årsmøde: Interview med Jaleh Tavakoli

Inddrag de nye medlemmer

Alexander Lassithiotakis + Jørn Andersen

Jaleh Tavakoli, medlem af Enhedslistens KBH-Nordvest afdeling, og nyvalgt hovedbestyrelsesmedlem.

Er det første gang du er på årsmødet?

Nej det er anden gang jeg er med til årsmøderne, og sidste gang var jeg der bare som gæst, fordi der var det stadig ret nyt og sådan, men i år er det mit indtryk faktisk, at nu kan jeg rigtig følge med, fordi nu har jeg haft tid til at læse forslagene, og læse hvordan partiet hænger sammen, og alle de her ting. Så jeg er ikke på samme måde ny og føler mig mere parat til at være med og deltage og sådan.

Nu har enhedslisten jo dels fået en valgfremgang, og jo også fået rigtig mange nye medlemmer. Er Enhedslisten ved at tage et spring fremad?

Det håber jeg jo MEGET! Jeg håber jo meget at Enhedslisten tager sig rigtig godt at de nye medlemmer – jeg tror der er mange i Enhedslisten der har glemt hvad det vil sige at have nye medlemmer, fordi det er så længe siden de selv har været nye, ik?, og jeg tror det betyder meget, – jeg tror folk er meget usikre på hvad det vil sige at være med i et parti, og hvordan man skal arbejde og forholde sig, – Og jeg håber at afdelingerne er gode nok til at tage imod dem. Og jeg er bange for at mange vil føle sig uden for lige i starten, fordi afdelingerne simpelthen ikke er vant til at have med så mange nye medlemmer at gøre, at de ikke får taget sig godt nok af dem...men det håber jeg da at de gør!

Hvor mange nye har i fået i jeres afdeling, – Nordvest?

Åhh!? – det ved jeg faktisk ikke... et sted mellem 10 og 20 tror jeg. Og det er sgu meget godt ik’, men stadigvæk – vi har ikke fået kontaktet dem, og det har ikke engang noget at gøre med at vi ikke er interesserede ...men det er bare fordi personen der står for det, har måske ikke haft tid, og så er det ikke blevet givet videre til en anden person...vores afdeling har kørt faktisk ret dårligt..- det har jo også noget at gøre med det – men det kan de nye medlemmer jo ikke vide, vel!

Så jeg håber – for det er jo vigtigt, – nye medlemmer føler sig jo rigtig hurtigt uden for – fx hvis de kommer, og sidder og forstår ingenting, og der er ikke nogen der spørger dem om noget, eller snakker til dem... og man kan jo have travlt med mange ting, så det er jo klart, ik’? men man ved bare ikke hvor følsomt det er for dem at være kommet med i et nyt parti og skulle bidrage til venstrefløjens arbejde. Men jeg tror igen, at for de 1.000 mennesker der har meldt sig ind i Enhedslisten eller for de mennesker der har meldt sig ind i SUF, ik’?, der tror jeg – ikke for dem alle sammen, men for mange af dem har det betydet en revolution af dem selv, ik’, altså sådan et eller andet med at de har virkelig fået overbevist sig selv endeligt om at socialisme,er det de gerne vil, eller også er de tæt på. Så det handler bare om at folk føler sig velkomne og bliver lyttet til, og bliver introduceret ordentligt til organisationen.

Flere artikler fra nr. 242

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis
Jørn Andersen

Siden er vist 3305 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside