Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 250 – 12. januar 2006 – side 2

Det mener vi

Ikke i vores navn

Ikke i vores navn

Over hele verden er det sociale forum et krydspunkt for bevægelserne. Mangfoldigheden er rig og det politiske spektrum bredt, og det skal vi respektere.
Men i samme åndedrag skal vi pege på, at nogle spørgsmål har en større strategisk betydning end andre. Uden klarhed i retningen, blafrer vi hjælpeløst omkring.
I snart 3 år har danske soldater besat Irak. Anders Fogh og regeringen er blandt de sidste som har gravet sig ned i sandet sammen med Bush og Blair. Dette til trods for at de har tabt krigen militært og politisk. De har et flertal imod sig, fordi de har løjet for befolkningen, tortureret fanger, dræbt civile og stjålet irakernes olie. Så derfor fortsætter modstanden i Irak og resten af verden. En modstand som har sat en foreløbig stopper for Bush angreb på fx Chavez i Venezuela, og på Iran og Syrien.

Modstand til besættelsen
Vores modstand mod krigen er essentiel som omdrejningspunkt for kampen mod regeringen, fordi den i bredde samler mod Fogh. Lørdag d. 18. marts demonstreres der over hele verden på treårsdagen for angrebet på Irak. Fra Mellemøsten til Asien og fra USA til Danmark. Denne dag kan vi udtrykke alle de mangfoldige holdninger under det stærkest bidrag for at stoppe besættelsen, “Træk de danske tropper ud NU“.
Kan vi presse på gennem mobiliseringen og diskussionerne ude på arbejdspladserne og uddannelsesstederne, så kan vi begrave Fogh imperialistiske ambitioner i Iraks sand. For der er ingen tvivl om, at det hverken er for irakerne eller den danske befolknings skyld, at der er soldater i Irak. Først og fremmest, så deltager Fogh for at støtte de danske multinationale med Mærsk i spidsen, så de kan få en plads på det globale marked. Fogh leverer danske soldater mod at USA beskytter de danske multinationale ude i verden og giver dem lukrative kontrakter i USA.
Fogh og hans folketingsflertal baserer sin krig på en ideologi om at den vestlige civilisation og kristendom er Mellemøsten og muslimernes overlegen. Derfor støtter Fogh Jyllandspostens krænkende tegninger og Dansk Folkepartis hetz mod muslimerne i Danmark. I deres optik kan muslimer ikke tage til genmæle, så beskyldes de for at være dårlige danskere. Ud af denne tangent fortsætter Fogh, når han gør indvandrerne ansvarlige for fremtidens velfærd, hvis de blot skaffer sig et arbejde. Logikken er, at når han så sparer på de gamle og fattige til næste år, så kan folk pege fingre af indvandrerne og sige det er deres skyld. Og indvandrere er dem med en mørkere hud, et fremmed navn og accent.

Modstand til racismen
Det er racisme, når den er værst. Forfattere, præster og læger har sagt fra. Nu er tiden kommet, hvor vi må samle alle som er imod racisme.
Fogh vil ikke blot føre krig og udøve racisme. Han vil også angribe velfærden. Efterlønnen og uddannelserne skal forringes. Et kæmpe flertal i befolkningen er uenig med Fogh og de andre politikere i at de rige og erhvervslivet skal have mere, mens vi andre skal betale. Det enkle spørgsmål er så, hvordan flertallet omsætter sine holdninger i et aktivt forsvar for velfærden. De studerende planlægger nye protester i foråret, mens fagbevægelsens socialdemokratiske ledere ikke vil slås. Spørgsmålet er om de venstreorienterede fagforeningsledere fra Enhedslisten og SF vil. Når 4 ud af 5 danskere vil bevare efterlønnen, så er der basis for kamp mod regeringens klassepolitik. Vi kan ikke længere nøjes med ord, nu er der brug for handling.

Se også:
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006: Danmarks Sociale Forum vs. Nyliberalisme
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006: Islamofobien er krigens og nyliberalismens brændstof
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006: Kampen mod krig starter i DkSF

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 250

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2598 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside