Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 250 – 12. januar 2006 – side 6

Danmarks Sociale Forum 2006

Islamofobien er krigens og nyliberalismens brændstof

Jan Hoby

Fanatiker, terrorist, fundamentalist, ekstremist, selvmordsbomber eller blot ondskaben selv. Dette er nogle af de betegnelser, som er blevet placeret ved siden af ordet muslim, siden 11.september og Bush´s “krig mod terror“

Titusindvis af artikler og TV indslag har de sidste par år argumenteret for at islam og muslimer udgør en voldelig trussel mod den vestlige verdens idealer og værdier. Regeringens parlamentariske grundlag bygger på islamofobi og er i dag del af en mere generel racisme! Bekæmpelsen af islamofobi og racisme kan ikke reduceres til et spørgsmål om moral.

Hvis islamofobien og racismen ikke bekæmpes har det vitale konsekvenser for en lang række mennesker: de kan ikke få arbejde, uddannelse eller komme ind på et diskotek. De vil blive udsat for krænkelser, vold og nedværdigelser i det offentlige rum. I lyset af den offentlige islamofobi vokser nazistiske og racistiske organisationer, der bruger islamofobien som undskyldning til at optrappe den racistiske vold.

1) Regeringen bruger islamofobien til at retfærdiggøre krigen og besættelse i Irak og kæde bombningerne i London d.7 juli sammen med den muslimske kultur.

2) Regeringen og Dansk Folkeparti bruger islamofobien til at gennemføre nyliberalistiske forringelse af velfærden. Integrationsydelser, tvangsaktivering og indslusningsløn er primært rettede mod muslimer og indvandrere.

Men det er en bevidst strategi i regeringens nyliberale nedskæringspolitik, der skal bruges til at angribe fagbevægelsen og arbejderklassens kollektive tilkæmpet rettigheder.

Forfattere, kunstnere, lægerne og titusindvis af andre er trætte af tonen og politikken overfor indvandrer, flygtninge og muslimer i dette land. Men det er ikke nok med ord! Der skal handling til! 

Det kræver at der opbygges en slagkraftig og folkelig bevægelse. Som udover de allerede etablerede netværk, også have fat i både den store gruppe af mennesker, der ikke ønsker “en klam dunst over landet“, men selvfølgelig også dem der hver dag udsættes for hetz gennem lovgivning, folketing og medier.

I kampen mod islamofobi og racismen skal vi pege på, at bombningerne i London hænger sammen med krigen i Irak, og at krigen handler om olie og magt. At hetzen og angrebene på muslimer og indvandrere er en del af nyliberalismens angreb på velfærden. At grundlæggende så spiller islamofobien en vigtig rolle for magthavernes imperialistiske og nyliberalistiske eventyr i Danmark og resten af verden.

Se også:
SAA 250: Det mener vi: Ikke i vores navn
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006: Danmarks Sociale Forum vs. Nyliberalisme
SAA 250: Danmarks Sociale Forum 2006: Kampen mod krig starter i DkSF
SAA 250: Året der gik - fremad for socialismen?: 2005: 3 fronter mod krig og nyliberalisme

Flere artikler fra nr. 250

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Muslim-hetz

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 3532 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside