Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 251 – 2. februar 2006 – side 4

Irak

Krigen de ikke kan vinde

Jørn Andersen

De seneste måneder er det gået op for selv Bush, Fogh og Blair, at deres problemer i Irak bare vokser og vokser.

I april 2004 blev der afsløret tortur og mishandlinger i Abu Ghraib-fængslet. Siden har skandalerne rullet hurtigere og hurtigere. I november angreb de Fallujah (en by på størrelse med Århus). Det var en ren massakre, byen blev smadret. Siden viste det sig, at de brugte fosfor mod byens civile.
Gennem 2005 gik det ud over andre byer: I september blev Tal Afar stort set tømt for mennesker. De fleste af de 200.000 indbyggere blev på få dage til flygtninge.
I oktober kom så en meningsmåling, som det britiske forsvarsministerium havde fået lavet i Irak. Nogle få simple tal gennemhullede den propaganda, som det meste af pressen ukritisk viderebragte: 82 pct. af irakerne “er stærkt imod tilstedeværelsen af britiske og amerikanske soldater“.
Husk Per Stig Møllers ord: “Vi er der på invitation fra irakerne“!
Når 45 pct. “slutter op om den væbnede modstandskamp“, hvordan kan de så systematisk kalde oprørerne for “terrorister“ og “Saddam-tilhængere“?
Hvordan kan de sige “det går fremad“, når 67 pct. siger, at “soldaterne gør dem mindre trygge“?
USA ud – eller der flyder endnu mere blod
I november når tvivlen ind i USA’s establishment. John Murtha holder tale i Repræsentanternes Hus: “Krigen i Irak går ikke som vi blev fortalt. Det er en fejlagtig politik, hyllet i illusioner.“ Talen ryster de amerikanske magthavere.
Den konservative tidligere marinesoldat sagde: “Vore tropper er blevet det primære mål for oprøret. De er forenede imod de amerikanske styrker, og vi er blevet en katalysator for vold.“
Siden har debatten ikke kunnet stoppes. Magthaverne i de krigsførende lande overvejer, om de skal søge en exit-strategi. Eller om de skal sønderbombe Irak – som de gjorde i Vietnam, da det gik op for dem, at krigen ikke kunne vindes.
Det er her modstandere af krigen kan gøre en forskel: Vi skal være med til at stoppe blodbadet med det enkle krav til regeringen: “Danske tropper ud, Nu!“
De er pressede i Irak, og de er presset på hjemmebane: Både i USA og Danmark vil 60 pct. af befolkningen have tropperne hjem.
Gør holdning til handling: Vær med til at mobilisere til demonstrationerne 18. marts. Det er nu vi skal have tropperne hjem. Det er nu krigen skal stoppes.

Flere artikler fra nr. 251

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 2494 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside