Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 255 – 26. april 2006 – side 2

Det mener vi

Tid til mobilisering

Organisationer som repræsenterer 3 millioner danskere har kaldt til demonstration 17. maj mod Foghs velfærdsangreb. LO, 3F, FOA, HK, BUPL, Metal og studieorganisationer som PLS og DGS står bag demonstrationen, som kan udfordre Fogh og tvinge Socialdemokraterne til en anden kurs.

Der er ingen tvivl om at Foghs velfærdsangreb deler vandene. På den ene side står Regeringen, Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne sammen med medierne og erhvervslivet om at angribe vores velfærd. På den anden står flertallet i befolkningen. Det er dette flertal som fagbevægelsens netværk med 2 millioner medlemmer og studie-organisationernes 1 million, der nu skal i bevægelse.

I 5 år har Fogh drevet Danmark ind i en nyliberalistisk offensiv med konstante nedskæringer, elite- og testudvikling af uddannelserne og racisme og krig. Nu vil Fogh koge det hele sammen i et stort angreb, som hvis det går igennem vil ødelægge vores velfærd. Fogh vil lægge ekstra 10 til vores arbejdsliv, skabe fattigdom og påtvunget løntrykkeri for unge og indvandrere og gennem SU’en skabe en elitær asocial stræberkultur i uddannelsessystemet, hvor de bogligt og økonomisk svage skilles fra.

Det er ikke mærkeligt at den ulmende utilfredshed blandt lønmodtagere og studerende bryder ud i lys lue. Der skal derfor lyde den kraftigste opfordring til alle aktivister og læsere af Socialistisk Arbejderavis til at tage del i mobiliseringen. Alle bør tage til protestmødet i Århus d. 8. maj for her sammen at udstikke kursen for den videre mobilisering. Alle kan tage diskussionen op om at hele arbejdspladsen og hele skolen tager til demonstration 17. maj i fælles flok. Ledere fra fagbevægelsen og studieorganisationer taler om 100.000 deltagere. Den optimisme fra oven skal omsættes massemobilisering.

Strejker og aktioner
Demonstrationen er midlet til at skabe protesten, men ikke nok i sig selv. Fogh og Folketingets flertal lader sig ikke stoppe af et møde og en demonstration. Dertil betyder angrebet på velfærden alt for meget for de rige og de multinationale, som ønsker markedsfordele i den globale konkurrence.
Derfor skal vi opfordre til, at vi på selve den 17. maj laver lokale strejker og aktioner, bruger dagen på diskussioner af vores krav til velfærden og til at mobilisere hele lokalområdet. Og kravet om forberedelsen af en politisk storstrejke, når Fogh har lavet en aftale i Folketinget skal forrest på protestmødet 8. maj. Det skal med i diskussionerne på skoler og arbejdspladser. Mobiliseringen skal bruges til demokratisk at udvikle bevægelsen, så det er medlemmernes vilje der sætter dagsordenen, og ikke fagtoppens tilbageholdenhed.

Vores velfærd ar alt for dyrebar til at vi blot skal acceptere Folketingets beslutninger. Lad ad os derfor smide alle kræfter ind i mobiliseringen til 8. og 17. maj så Fogh får en udfordring der rykker. Lad os blive inspireret af de store protester i Frankrig, hvor de studerende månedlange besættelser satte gang i kæmpedemonstrationer og strejker der tvang den franske regering til at trække deres nyliberalistiske lov tilbage. Det kan også blive til virkelighed i Danmark.

Vi ses 17. maj.

Se også:
SAA 255: Demonstration 17. maj mod nedskæringer på SU, dagpenge og efterløn: 17. maj udfordrer vi Fogh

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 255

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2592 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside