Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 255 – 26. april 2006 – side 1

Demonstration 17. maj mod nedskæringer på SU, dagpenge og efterløn

17. maj udfordrer vi Fogh

Anders Fogh tror, at han uden problemer kan gennemføre angrebet på velfærden, fordi alle de borgerlige og Socialdemokraterne vil være med. Men han tager fejl. Rundt om i Danmark er diskussionen i gang, og protesterne ved at blive organiseret.

I Frankrig gjorde de det, fik regeringen til at trække en omstridt og asocial arbejdmarkedslov tilbage. Den 17. maj har vi muligheden for at gøre det samme.

I Frankrig gjorde de det, fik regeringen til at trække en omstridt og asocial arbejdmarkedslov tilbage. Den 17. maj har vi muligheden for at gøre det samme.

 

Flertallet af lønmodtagere og studerende er uenige med Fogh og ønsker at bevare og forbedre velfærden. De vil fortsat gerne kunne gå på efterløn som 60-årige, kunne få SU i hele studietiden, bevare understøttelsen for 25-29 årige og have indvandrere til kolleger med samme løn.

Vi er to millioner medlemmer af fagbevægelsen, 1 million elever og studerende, og folketinget har kun 179 medlemmer. Hvis Fogh sendte forslagene til folkeafstemning, ville de falde med et brag. I stedet vil Fogh bruge flertallet i folketinget og så håbe, at vi har glemt det om 3 år. Men vores velfærd er alt for vigtig til, at vi skal vente på et valg for at bringe den tilbage.

“Så det er nu, fagbevægelsen skal i gang med at mobilisere, hvis vi skal fjerne de halve dagpenge til unge mellem 25 og 30, fjerne angrebet på efterlønnen og sikre ordentlige vilkår for de studerende. Bare se på Frankrig. Selvom de angreb, de var oppe imod, var mindre end dem, Fogh-regeringen har barslet med, lykkedes det at få dem fjernet“, siger Christian Juhl, formand for 3F i Silkeborg.

Han er en af lederne fra fagbevægelsen, og er i fællesskab med studerendes organisationer er gået sammen om at skabe en stor protestbevægelse. Fagligt Ansvar, LO-storbyerne, DGS og PLS arrangerer et protestmøde i Århus d. 8. maj. Det er et vigtigt møde, som kan være med til at organisere protesterne og beslutte de næste skridt.

17. maj bliver der kæmpedemonstrationer i de største byer. “Demonstrationen blevet modtaget med begejstring“; fortæller Lars Grenaa faglig sekretær i Pædagogstuderendes LandsSammenslutning. “Men vi bliver ikke 100.000 bare ved at sætte store annoncer i aviserne. Alle græsrødder må tage del i mobiliseringen, på ens eget seminarium, på arbejdspladsen. Vi skal snakke med alle vennerne og få mobiliseringen til at sprede sig som ringe i vandet, så kommer folk“.

Læs mere på side 2, 3 & 12.

Se også:
SAA 255: Det mener vi: Tid til mobilisering
SAA 255: Modstand mod Foghs velfærdsreform: Et spørgsmål om vilje – og kamp
SAA 255: Interview med Lars Grenaa, Faglig Sekretær i PLS: 17. maj demonstrationen blev modtaget med begejstring
SAA 255: www.17maj.org
SAA 255: nyliberalisme.dk
SAA 255: Teori for bevægelsen: Massestrejken (Rosa Luxemburg: "Massestrejken")
SAA 255: Økonomi for Antikapitalister: Spøgelsestimen er nær
SAA 255: København: Nyliberalistisk skoleudspil
SAA 255: Solidaritet med buschafførerne i Århus
SAA 255: Arbejderungdommen vil “Genstarte Danmark”
SAA 255: Interview med Christian Juhl: "En stærk markering 17.maj vil være et stort fremskidt"
SAA 255: Mandag den 8. maj i Århus: Protestmøde mod Velfærdsudspillet

Flere artikler fra nr. 255

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Siden er vist 3687 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside