Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 255 – 26. april 2006 – side 3

Interview med Lars Grenaa, Faglig Sekretær i PLS

17. maj demonstrationen blev modtaget med begejstring

“Vi arbejder for at alle kommer til demonstration d. 17. maj. Ikke kun de studerende, men alle i Danmark. Jeg tror at regeringens velfærdsudspil er så asocialt, har så megen pisk og skaber så meget ulighed, at folk vil protestere.“ siger Lars Grenaa, nyvalgt faglige sekretær i PLS (Pæda-gogstuderendes LandsSammenslutning) i dette interview til Socialistisk Arbejderavis.

„Vi bliver ikke 100.000 bare ved at sætte store annoncer i aviserne. Alle græsrødder må tage del i mobiliseringen, og ikke kun på ens eget seminarium eller arbejdsplads. Vi skal snakke med alle vennerne og få mobiliseringen til at sprede sig som ringe i vandet, så kommer folk.“ siger Lars Grenaa.
(Foto Pelle P)

“Vi bliver ikke 100.000 bare ved at sætte store annoncer i aviserne. Alle græsrødder må tage del i mobiliseringen, og ikke kun på ens eget seminarium eller arbejdsplads. Vi skal snakke med alle vennerne og få mobiliseringen til at sprede sig som ringe i vandet, så kommer folk.“ siger Lars Grenaa. (Foto Pelle P)

 

“Der bliver demonstrationer i de 10 største byer i Danmark kl. 16.00, og vi lægger op til at der arrangeres stjerne-demonstrationer, hvor fagbevægelsen går fra et sted, de studerende et andet og andre bevægelser et tredje sted, for så at mødes til én stor fælles demonstration. Ideen er at det skal gøre de enkelte områders krav tydeligere. Vi har 5 fælles hovedparoler, bl.a. “Stop regeringens efterlønsforringelser“ og om SU’en, bevarelse af dagpenge til unge, manglen på praktikpladser og starthjælpen til indvandrerne.

Jane Korczak, næstformand i 3F siger at hun drømmer om 100.000 på Christiansborg Slotsplads. Er det realistisk?
“I PLS og blandt de pædagogstuderende har vi gennem flere år diskuteret velfærdssamfundet og ser med rædsel på nedskæringerne af velfærden. Jeg tror, at de pædagogstuderende kommer. Og nu er fagbevægelsen endelig vågnet op, og det synes de studerende er fedt. Derfor er 17. maj-demonstrationen blevet modtaget med begejstring,“ fortæller Lars.

“Men vi bliver ikke 100.000 bare ved at sætte store annoncer i aviserne. Alle græsrødder må tage del i mobiliseringen, og ikke kun på ens eget seminarium eller arbejdsplads. Vi skal snakke med alle vennerne og få mobiliseringen til at sprede sig som ringe i vandet, så kommer folk. Hvis man ikke snakker direkte med folk, så vil regeringens retorik stå uimodsagt.“

Vil de studerende komme til demonstration midt i eksamenstiden?
“Det er netop her i den direkte diskussion med de studerende, at vi skal overbevise dem om at de hellere skal investere 3-4 timer i velfærdssamfundets fremtid og gå til demonstration, selvom det er midt i eksamensforberedelserne. Jeg skal selv til eksamen, men det er vigtigere at gøre noget, når velfærdssystemet bliver angrebet“

Er det nok med demonstrationer, hvis regeringen skal stoppes?
“Der er åbnet op for at man kan bruge hele dagen til fx at diskutere regeringens velfærdsudspil og de konsekvenser det har for en selv, området og alle i samfundet. Det er en melding der primært går ud til uddannelsesinstitutionerne.

Fra mig personligt skal der lyde en opfordring til alle om at tage en timeout den 17. maj. Med det mener jeg, at man på sin skole eller arbejdsplads bruger nogle timer på at diskutere konsekvenserne.
Men hvis regeringen allerede har lavet en aftale i Folketinget, så skal der bruges stærkere midler. Vi kan se i Frankrig, at de studerende og arbejdernes vedholdende aktioner, strejker og demonstrationer tvang regeringen til at trække sin lov tilbage“, lyder det skarpt fra Lars Grenaa.

“Og selv om bare halvdelen af regeringens forslag bliver til en aftale med de Radikale og Socialdemokraterne, så synes jeg at vi fortsat skal aktionere.“

Se også:
SAA 255: Demonstration 17. maj mod nedskæringer på SU, dagpenge og efterløn: 17. maj udfordrer vi Fogh

Flere artikler fra nr. 255

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Siden er vist 3076 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside