Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 255 – 26. april 2006 – side 11

Arbejderungdommen vil “Genstarte Danmark”

Faglige unge og politiske ungdoms-organisationer vil sparke den nyliberale regering af pinden og have egne projekter igennem – uanset hvem der sidder ved magten.

Den 1. maj går et nyt bredt ungdomsnetværk i lften. Bag navnet Genstart Danmark gemmer sig en lang række politiske og faglige ungdoms-organisationer:

Ikke mindre end tolv faglige LO-ungdomsforbund – lige fra El-forbundet, Metal, NNF og FOA til HK – står på kravet om at få genstartet Danmark oven på næsten seks år med en nyliberalistisk regering. Også DSU, SUF og SFU bakker op om kampagnen.
- Der er et skrigende behov for en samlet venstreorienteret opposition til regeringen. Genstart Danmark er et forsøg på at formulere et realistisk alternativ til den borgerlige regering og samle på tværs af politiske og faglige skel, udtaler talsmand for Genstart Danmark Jesper Petersen.

Blandt de unges krav er, at skatten på de store virksomheder og store villaer skal sættes op. Og skatten skal sættes ned for almindelige mennesker. Den skjulte brugerbetaling, såsom kopiafgifter, på uddannelserne skal afskaffes. Der skal sikres praktikpladser til alle unge. Endelig har de unge også en international dimension: Ulandsbistanden skal igen op på én procent af bruttonationalindkomsten.
Jesper Petersen understreger, at det ikke er et mål i sig selv at få væltet den nyliberalistiske regering. De unge vil kæmpe for at få deres krav igennem – uanset hvilken regering der kommer efter det kommende folketingsvalg.
Ideerne er allerede begyndt at blomstre. Første konkrete fælles projekt bliver Ungdommens 1. maj i København, Århus, Esbjerg og Aalborg. Dagen bliver startskuddet for Genstart Danmark-kampagnen.
Derudover er der planer om at aktionere mod regeringens såkaldte velfærdsudspil. Og til september vil kampagnen forsøge at samle 1.000 unge for at diskutere konkret alternativ politik til den borgerlige regering.
- Det er fint nok, at toppen i ungdomsorganisationerne kan blive enige om et grundlag. Men vores netværk skal have en stærk lokal forankring. Derfor er det vigtigt, at alle er med til at diskutere, hvor vi skal sætte angreb ind mod den borgerlige regering, og hvor vi skal satse på at gøre det bedre efter et folketingsvalg, fastslår Jesper Petersen.

Se mere: www.genstartdanmark.dk

Se også:
SAA 255: Demonstration 17. maj mod nedskæringer på SU, dagpenge og efterløn: 17. maj udfordrer vi Fogh

Flere artikler fra nr. 255

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Siden er vist 2763 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside