Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 260 – 27. september 2006 – side 11

Enhedslisten har ordet

Vi skal være 10.000

Rune Lund

Vi er blevet mange flere. Men vi skal være endnu flere. Årsag: Sammen kan vi gøre en masse ting, og jo flere vi er, desto bedre er det. Rimeligt simpelt, faktisk. Sådan er det i mange andre sammenhænge, og sådan er det selvfølgelig også i Enhedslisten.

Rune Lund

Rune Lund

Enhedslisten har i dag omkring 4500 medlemmer. Det er næsten en fordobling i forhold til 2003, hvor Enhedslisten havde 2321 medlemmer. Ligeledes fik Enhedslisten i foråret 2006 lavet en meningsmåling der viste, at 14 procent af den danske befolkning havde overvejet at stemme på Enhedslisten. Ved folketingsvalget i februar 2005 fik Enhedslisten 3,5 procent af stemmerne. Nu gælder det om at komme ud til de resterende 10,5 procent og om at få flere medlemmer. Set i forhold til medlemsudviklingen i Enhedslisten de seneste år er 10.000 medlemmer efter min mening ikke et urealistisk mål inden for en kortere årrække.

Og hvordan gør man lige det? Det er sådan set meget lige til, og ikke særlig hokuspokus-agtigt. Vi skal finde ud af, hvem de mennesker er, hvordan vi bedst kommer i kontakt med dem, snakke med dem – og ikke mindst: Vi skal gå i dialog med dem. Dybest set handler det om at lave et stykke rugbrødsarbejde.

Det handler ikke om at ændre politik for at få en masse nye medlemmer og stemmer. Enhedslisten er ikke – og bliver heller ikke – et parti, hvor den politiske linje er som et siv i vinden. Det hele skal jo ikke være en stor gang grød inde på midten. Der er faktisk rigeligt med grød inde på midten. Derfor er der brug for en stærk venstrefløj, og der er brug for Enhedslisten. Der er brug for et parti, som er klart pro-velfærd, og som siger nej til profit på velfærd, privatisering og udlicitering. Der er brug for et parti, der kæmper for 100 procent økologi og vedvarende energi i Danmark. Og der er brug for et parti, der ikke kun tænker på danskere, men på folk i hele verden – uden samtidig at lægge sig fladt på maven for udemokratiske institutioner som EU og verdenshandelsorganisationen WTO, der fungerer på de store selskabers præmisser.

Det handler altså ikke om at løbe efter de samme midtervælgere, som alle andre partier render efter. Det handler om at flytte den politiske midte – og flytte den til venstre. Det ultimative mål er selvfølgelig, at gøre venstrefløjspolitik så meget mainstream, at det er os på venstrefløjen, der står ved roret styrer samfundet i retning af solidaritet, økologi og international solidaritet.

Men det handler også om fortsat at være et tænkende parti, som Enhedslisten altid har været. Det handler om at tage diskussionerne om, hvordan vores politiske svar er i en verden, der hele tiden ændrer sig. En af årsagerne til Enhedslistens fremgang de seneste år er jo netop, at vi ikke er til hjernedød partidisciplin med holdninger støbt i armeret beton. Vi har altid haft et parti, hvor der ikke er langt fra top til bund, og hvor man kan få masser af indflydelse og lave en masse sjove ting sammen med andre mennesker, hvis man har tid og lyst.

Vi kan, hvis vi vil. Vi skal gå efter de 10.000 medlemmer og fremgang igen til næste valg. Vi er allerede i gang. Vil du være med? Så kom med!

Rune Lund er medlem af folketinget for Enhedslisten
Rune Lund udddyber sine synspunkter på Marxisme 2006 – se www.socialister.dk/aktiviteter/2006marxisme

Se også:
SAA 260: Hvilken vej frem for velfærdskampen?
SAA 260: Hvilken vej frem for velfærdskampen?

Flere artikler fra nr. 260

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Rune Lund

Siden er vist 3250 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside