Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 273 – 11. oktober 2007 – side 5

USA forbereder sig på at angribe Iran

Simon Assaf

USA planlægger en kæmpe propagandastorm for at gøde jorden for et kommende angreb på Iran.

Alexis Debat, formand for “terrorism and national security“ på det højreorienterede amerikanske Nixon Centre, er citeret i avisen Sunday Times for at sige, at “Pentagon har forberedt planer for massive luftbombardementer mod 1200 mål i Iran, udformet til at udslette Irans militære styrke på tre dage“.

Andre lækkede rapporter fra USA taler om en propaganda-kampagne for krig, skabt efter den model, der blev brugt før angrebet på Irak i 2003.

En kilde siger, at kampagnen vil “blive koordineret mellem “American Enterprise Institute“, “the Wall Street Journal“, “the Weekly Standard“, “Commentary“, “Fox“og andre ’usual suspects’. Det vil blive et kraftigt og vedvarende fremstød i æteren, designet til at skabe en offentlig stemning, som man kan føre krig ud fra.“

Beskyldninger uden grundlag

Optakten til et angreb på Iran begyndte med beskyldninger uden grundlag om, at Iran leverer våben til den irakiske modstandsbevægelse, Al Qaida-grupper i Irak samt Taliban i Afghanistan.

USA har siden opbygget sin flåde af hangarskibe og bombefly i den Persiske Golf. Ifølge nogle kommentatorer fjerner George Bush’s beslutning om at føje den Iranske Revolutionsgarde til terrorlisten de sidste juridiske forhindringer på vejen til et kommende angreb.

Argumentet går på, at Revolutionsgarden er under ledelse af Irans øverste leder Ayatollah Khamenei, og derfor kan ethvert angreb på Iran retfærdiggøres som en del af ’krigen mod terror’.

Selvom rapporterne er fyldte med spekulationer, bliver det taget seriøst af den irakiske marionet-præmiereminister al-Maliki. Han annoncerede i begyndelsen af september, at Irak “ikke måtte blive et sted for regionale eller internationale magters magtkamp“.

I august godkendte USA massive våbensendinger til deres allierede; Israel, Egypten og Saudi Arabien.

Simon Assaf er libanesisk socialist og taler på Marxisme 2007, se programmet på side 15.

Se også:
SAA 273: Watergate, protester mod Vietnamkrigen og det amerikanske imperiums nederlag

Flere artikler fra nr. 273

Flere numre fra 2007

Se flere artikler om emnet:
Iran

Se flere artikler af forfatter:
Simon Assaf

Siden er vist 2877 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside