Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 274 – 29. november 2007 – side 14

København

Pædagogisk personale starter civil ulydighed

Det pædagogiske personale i Københavns kommune siger stop til 5-årssprogtesten indført af børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

Tiden der bliver brugt på at teste de 5-årige, forsvinder fra den værdifulde tid til det egentlige pædagogiske udviklingsarbejde; det arbejde som er den egentlige ‘test’. Børns udvikling sker i samspil med dets omgivelser.

Det betyder at både børn og voksne har indflydelse på udviklingen og derfor sammen har brug for tid til denne proces. Det er en hån mod børnene og en hån mod vores faglighed. Vi er uddannede til at varetage barnet udvikling, både socialt, motorisk og sprogligt.

“Kampen for at få nedlagt denne test handler først og fremmest om anerkendelse, både af det enkelte barn og dets ret til at udvikle sig gennem leg og relationer og af pædagogers faglighed opnået gennem uddannelse og erfaring,” udtaler Iben Andersen, talsperson for aktionsgruppen “Børnetestfri zone”, og slutter:

“Selve testen vidner om en total uvidenhed og respektløshed overfor børns sprogudvikling, sprogforståelse og begrebsforståelse. Derfor opfordrer vi alle vores kolleger i de københavnske daginstitutioner til at boykotte 5-årstesten. Vi vil ikke finde os i politikernes disrespekt mere. Derfor er vores svar civil ulydighed og systematisk boykot af sprogtesten for alle 5-årige.”

Se også:
SAA 274: Mere i løn – på finsk, og på dansk

Flere artikler fra nr. 274

Flere numre fra 2007

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010
Faglig kamp (DK): Pædagogisk personale

Siden er vist 3200 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside