Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 294 – 14. januar 2010 – side 15

Kurt Westergaard og det fortsatte rets- og højreskred

Jesper Juul Mikkelsen

Det formodede angreb på Kurt Westergaard blev udnyttet, som man kunne forvente.

Hele rækken af ledende politikere havde et arsenal af forslag i ærmet: Stramninger på den danske terrorlov, efterfulgt af en dosis DF racisme, hvor det blevet foreslået, at mennesker mistænkt for terror skal sendes ud af landet, begrundet med kommentaren af Peter Skaarup “hellere en for meget end en for lidt“. Sidst men ikke mindst opgav SF også på dette punkt sin oppositionsstatus og tog i stedet endnu et skridt mod højre.

Det er den kontinuerlige statsracisme, manglen på muligheder for minoriteter i Danmark og krigspropagandaen, der kan forklare angrebet på Kurt Westergaard. Krigen mod terror har skabt grundlag for mere terrorisme. Hver gang et hus bombes og civile dør i Afghanistan eller Irak giver det grundlag for et nyt had til vestens magthavere og deres antimuslimske støtter i medierne. Og Kurt Westergaard er en af de mest kendte af dem. Tegningerne af Muhammed med en bombe i turbanen var antimuslimsk, og Kurt Westergårds medlemskab af trykkefrihedsselskabet fjerner enhver tvivl om hans holdninger.

Man kunne have håbet, at SF ville forstå angrebet på den anti-muslimske tegner i det perspektiv, men i stedet talte Karina Lorentzen, retsordfører for SF, sit parti længere ind i magthavernes logik. Hun sagde bl.a.: “Vi skal lukke huller, så vi kan gribe tidligt ind, og et af de huller kunne være at gøre det strafbart at surfe efter og downloade terrorrelateret materiale.”

Denne indskrænkning af internettet er i god tråd med det herskende politiske projekt, som SF ønsker at være en del af. Det bliver mere og mere tydeligt, at man ønsker at udnytte enhver mulighed for at udbygge statens magt uden synderligt hensyn til borgernes retssikkerhed. Denne politik bliver fortalt i bedste nysprogstil som et forsvar for ytringsfriheden og den frie demokratiske verden. En øksemand stopper ikke muslimhetzen, men styrker den. Og det nye “ansvarlige“ SF er ikke i gang med at stoppe udviklingen af en autoritær stat, men derimod er deres ansvarlighed overfor denne stat godt i gang med at ændre SF; til skade for antiracister, og for alle som bekymrer sig for vores demokratiske rettigheder. Det er ikke mere kontrol og politi, der kan beskytte mod terror. Politiet i Østjylland har brugt omkring 17.000 mandetimer kun på at beskytte Kurt Westergaard. 17.000 mere vil ikke gøre en forskel.

Se også:
SAA 294: Det mener vi: Muslim-hetzen skal stoppes
SAA 294: Anmeldelse: Stuerent? Dansk Folkeparti, populisme, antimuslimsk retorik og offermytologi: Hvad stiller vi op med Dansk Folkeparti?

Flere artikler fra nr. 294

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Terrorisme
Politiet
Retsvæsen

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2606 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside