Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 296 – 25. marts 2010 – side 8

Arbejdsløse organiserer sig

Jakob L. Krogh

Den 8. marts mødtes ca. 120 arbejdsløse fra byggefagene for at diskutere, hvordan politikerne kunne presses til at gøre noget ved arbejdsløsheden. På mødet blev formuleret en række krav til en ny regering. Blandt andet at klima-investeringer bliver sat i gang ved hjælp af statsgaranterede lån, og at skattestoppet bliver fjernet for at muliggøre offentlige investeringer.

Det blev også vedtaget, at anbefalede et nej til det fremlagte overenskomstforlig, fordi “kædeansvaret og 50 % reglen for HK’ere ikke er beskrevet med én sætning“, som det hed i en udtagelse fra mødet.
 
Stemningen på mødet var god, og der blev diskuteret opbygning af lokale arbejdsløshedsklubber. Jesper Jakobsen, der er arbejdsløs murer fra Vejle, fortalte, at de dér har en arbejdsløshedsklub, hvor de mødes hver anden uge og snakker om tingene.

Jesper var kommet, fordi han mente, det var nødvendigt at gøre noget ved det og det kræver at man samles fra hele landet. “Det er for at råbe politikerne, og vores egen fagforening for den sags skyld, op“, siger han og fortsætter “jo flere mennesker vi bliver, jo flere er vi til at råbe op.“
 
For Jesper Jakobsen er kravet om kædeansvar i overenskomsterne helt centralt. Samtidig synes han, at den måde, arbejdsløse bliver behandlet på, er helt uacceptabelt. Han fortæller om en murer fra Vejle, der var blevet påtvunget at komme i erhvervspraktik som murer i Odense. “Det ville han simpelthen ikke, for det var løntrykkeri på højeste plan.“ Heldigvis lykkes det 3F i Vejle at stoppe det.

Se også:
SAA 296: Danish Crown fyrer for at sikre milliardoverskud
SAA 296: Fyret fra Tyrolit
SAA 296: Arbejdsløshedsbevægelsen i 1930erne (del 2)

Flere artikler fra nr. 296

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1764 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside