Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 296 – 25. marts 2010 – side 8

Danish Crown fyrer for at sikre milliardoverskud

Jakob L. Krogh

Danish Crown fyrede d. 22. marts 850 medarbejdere, og en del af produktionen flyttes til Tyskland. På Danish Crowns tyske slagteri i Oldenburg underbetales arbejderne. I januar kom det frem, at 32 rumænere kun havde fået 20 kroner i timen for natarbejde, selvom de var lovet omkring 50 kroner.

I den forbindelse udtalte tillidsmandskollegiet i Danish Crown: “Vi kan ikke stiltiende se til, mens Danish Crown med den ene hånd udnytter underbetalt arbejdskraft i udlandet, og med den anden forsøger at presse os ned i løn. Vel og mærke med den slet skjulte trussel, at hvis vi ikke makker ret, så ryger vores job til udlandet og bliver overtaget af blandt andet rumænsk arbejdskraft.“

Danish Crown fyrer organiserede arbejdere for at flytte produktionen, så de kan udnytte uorganiseret, østeuropæisk arbejdskraft. Begrundelsen gav Danish Crowns administrerende direktør, Kjeld Johannesen, ved offentliggørelsen af det seneste årsregnskab. Han sagde: “Vi har nedlagt ti danske afdelinger og har afskediget 2600 medarbejdere, og de seneste tiltag er kun en del af det arbejde, der i disse måneder foretages for at sikre reduktion af omkostningerne i selskabet og for at kunne præsentere et troværdigt og konkurrencedygtigt budget for 2009/10.

I sidste regnskab havde Danish Crown et overskud på 996 millioner. En væsentlig del af dette overskud kom fra de slagterier, som Danish Crown nu vil lukke. Danish Crowns massefyringer af overskudsgivende slagteriarbejdere er uacceptable, og hvis ikke Danish Crown vil drive slagterier i Danmark, må staten tage over.

Se også:
SAA 296: Arbejdsløse organiserer sig
SAA 296: Fyret fra Tyrolit

Flere artikler fra nr. 296

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1573 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside