Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 298 – 2. juni 2010 – side 5

EU legitimerer nedskæringer

Socialister har altid beskrevet EU som en sammenslutning af Europas elite for at styrke eliten imod Europas arbejderklasse.

Hvordan EU udfylder denne rolle leverede EU’s økonomikommissær og Claus Hjort Frederiksen et stjerneeksempel på, som det er skildret i Politiken:

19. maj sagde EU’s økonomikommissær i Financial Times: “lande med lille eller ingen plads i budgetter er nød til at rykke besparelserne frem, mens andre bør holde en mindre hård kurs af hensyn til væksten i Europa som helhed.“

Dansk økonomi er grundlægende sund. Derfor spurgte Politiken kommissærens talsmænd om Danmark var en af de lande ikke burde skære ned nu. Han svarede “...derfor vil kommissionen ikke anbefale, at Danmark skærer ned i år“.

Dette svar kom kl. 15.30 Kl. 17.00 ringede Claus Hjort Frederiksen til økonomikommissæren. Derefter ændrede kommissærens talsmand udlægningen af dansk økonomi til at anbefale at Danmark skar ned omgående.

Så når regeringen forsøger at legitimere deres nedskæringer med, at det er noget EU anbefaler, så er den eneste grund til at EU anbefaler det, at det har Claus Hjort sagt at de skulle.

Se også:
SAA 298: Krisepakken: Klassetæsk eller klassekamp?

Flere artikler fra nr. 298

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
EU/EF
Krise og modstand (internat.)

Siden er vist 2132 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside