Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 300 – 12. august 2010 – side 5

Gyldne håndtryk til fiaskodirektører

Jakob L. Krogh

9,4 millioner lige ned i lommen plus en pensionsudbetaling på 107 millioner og et job som underdirektør. Det var hvad Tony Hayward, BP’s øverste direktør, fik da han blev fyret som øverste direktør fra BP efter at BP har været ansvarlig for det største olieudslip nogensinde.

Selv de mest kyniske aktiespekulanter, der er ligeglade med miljøet, kan ikke have været tilfredse med Hayward. BP har tabt ca. 100 milliarder kr. og forventer yderligger tab på 200 milliarder pga. af olieudslippet.

I 2007 fik Home Depot-direktør Robert Nardelli ca. 1,2 mia. kr. i bonus efter at han blev fyret, fordi firmaets aktier ikke var steget under opsvinget, mens konkurrenternes aktier var fordoblet. Samme år fik Stan O’Neal, direktør for Marrill Lynch, 900 millioner kr. efter at have kørt banken i sænk, så den i 2008 blev overtaget af en konkurrent, mens Charles Prince fra Citigroup måtte nøjes med 250 millioner kr. efter at have været ansvarlig for bankens store tab.

I 2008 og 2009 betalte 17 amerikanske banker 9 mia. kr. i bonuser til deres direktører. Alle 17 banker var blevet reddet af de amerikanske skatteyderes penge, ifølge Kenneth Feinberg, USA’s regerings chef for hjælpeprogrammet til banksektoren.

I Danmark kunne tidligere direktør for Roskilde Bank, Niels Valentin, ved at trække sig, da det stod klart at han havde kørt banken konkurs, hæve 30 millioner og en årlig millionpension.

Se også:
SAA 300: De rige rager til sig under krisen
SAA 300: Bankchefen synes du tjener for meget

Flere artikler fra nr. 300

Flere numre fra 2010

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1695 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside