Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 300 – 12. august 2010 – side 8

Socialistisk Arbejderavis #300

Socialistisk Arbejderavis er anderledes

Jørn Andersen

Gennem 300 numre og godt 25 år har Socialistisk Arbejderavis skiftevis været en stemme for flertal og mindretal. Vi har talt mindretallenes sag, når alt, alt for mange har været tavse – fx mod muslimhetz. Vi har talt for flertallet, når regeringer har angrebet arbejdsløse og offentligt ansatte, mens flertallet ønskede mere velfærd.

Men der er også andre, der konsekvent har talt mod undertrykkelse. Eller konsekvent har forsvaret arbejder-interesser mod kapital-interesser. Hvorfor så Socialistisk Arbejderavis?

Fra starten har Socialistisk Arbejderavis været talerør for et politisk projekt: Vi vil have en socialistisk revolution. En revolution, hvor det store flertal river magten ud af hænderne på dem, der i dag lader halvdelen af klodens befolkning sulte. Og som lader os alle leve i frygten for krige og klima-katastrofer.

Så hver gang vi tager en sag op – fra muslimhetz til klima og velfærdskamp – så er der en bagtanke: Sagen skal bruges til et politisk formål.

Den skal overbevise dem, der endnu tror på kapitalismens lyksaligheder om, at det er en naiv drøm. Den skal fortælle dem, der godt kan se problemerne, om at tingene kan være anderledes.

Men først og fremmest skal den mobilisere dem, der allerede har gennemskuet mediernes og politikernes løgne. Mobilisere dem til at kæmpe imod. Til at finde styrken i en fælles kamp – og en stærkere socialistisk bevægelse.

Partiavis

For Socialistisk Arbejderavis består verden ikke kun af enkelt-kampe. De udspringer alle sammen af et råddent system. Hvis ikke vi organiserer et samlet oprør mod selve kapitalismen, vil vi generation efter generation skulle kæmpe mod racisme, mod krige – og for simpel overlevelse.

Derfor er Socialistisk Arbejderavis anderledes. Vi er et organ for en organisation, et parti – Internationale Socialister/ISU – som vil slås for disse holdninger.

Vi er stolte over, at vi ikke er “parti-politisk neutrale“. Tværtimod: Vi mener, at den vigtigste opgave for socialister er at organisere sig i et revolutionært parti sammen med andre om at slås for socialisme.

Du er velkommen til at være med.

Se også:
SAA 300: Socialistisk Arbejderavis #300

Flere artikler fra nr. 300

Flere numre fra 2010

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 2116 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside