Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 30 – Juni 1987 – side 2

Efter VS’s landsmøde

VS freder SF og Socialdemokratiet

Ligesom SF brugte bededagene til at holde udsalg, holdt også VS udsalg af sine politiske ideer.

Eller som Kjeld Albrechtsen forklarede det i partileder-interviewet i TV’s reportage fra VS-landsmødet: “VS kan ikke tåle en gang til at være dem der vælter en arbejderregering.” Hermed henviser Kjeld Albrechtsen blandt andet til den gruppe SF’ere, som i 1967 væltede en socialdemokratisk regering, og som derefter brød med SF for at danne VS.

Uanset om det gør ondt på gamle revolutionære som Kjeld Albrechtsen er logikken klar. Han kunne lige så godt have sagt, at VS under ingen omstændigheder vil vælte en socialdemokratisk regering, fordi der altid er en risiko for, at en borgerlig regering vil overtage regeringsmagten.

VS har godt nok i landsmøde-udtalelsen opremset en lang række punkter, som VS mener en kommende arbejderregering bør gennemføre. Men alle steder lader man skinne igennem, at man ikke vil stemme imod arbejderflertallet, hvis det kan få parlamentariske konsekvenser.

VS kan endnu huske alle de fine ord om, at kampen skal føres uden for Folketinget, men i praksis har landsmødet bevist, at VS trasker pænt i SF’s fodspor.

For VS er politik noget som laves på Christiansborg. Bevægelsen uden for kaldes frem, når politikerne har brug for den, nøjagtig som storesøsteren i SF har gjort det i årevis.

Det som vi har brug for er ikke et parti som VS, men et parti som tager de kampe og aktiviteter som foregår udenfor Christiansborg alvorligt. Fordi det reelt er uden for Christiansborg at politikken lægges.

Billedtekst:
VSerne Kjeld Albrechtsen og Elizabeth Bruun Olesen står i spidsen for et enigt VS.

Se også:
SAA 30: Leder: Ønsketænkning og virkelighed
SAA 30: SF’s landsmøde: Frie hænder til udsalg

Flere artikler fra nr. 30

Flere numre fra 1987

Se flere artikler om emnet:
VS

Siden er vist 1112 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside