Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 309 – 19. maj 2011 – side 3

Kæmpe besparelser på professionshøjskoler

Christine Kyndi

Professionshøjskolerne skal spare – igen. På landsplan skal professionshøjskolerne spare 144 millioner kroner i 2011 – svarende til 3000 kr. pr. elev.

Formanden for professionshøjskolernes rektorforsamling siger om nedskæringerne på undervisere.dk, at ”det er en tretrinsraket. Først kom besparelserne i forbindelse med genopretningspakken og sidste års finanslov. Det kostede os 44 millioner. Nu kommer de med en ny dispensationsbegrænsning som betyder 50 millioner mindre. Og oveni kommer en yderligere grønthøster på 50 millioner, der skal udmøntes i 2011. I alt mister professionshøjskolerne 144 millioner kroner”.

Ser man frem til 2014 skal professionshøjskolerne ifølge genopretningsplanen og den finansloven spare 360 millioner kr. i alt.

Professionshøjskolerne blev oprettet i januar 2008 og var en samling af en række mellemlange videregående uddannelser. Partierne bag forliget (VKO, R og S) talte om at styrke det faglige miljø og uddannelsernes økonomi. Men allerede i marts 2008 skar finansloven 4-5 pct. af de nye professionshøjskolers budgetter – det betød at de enkelte professionshøjskoler skulle spare fra 6-50 millioner kroner det år.

Siden er det ikke gået bedre og i dag har en del af professionshøjskolerne underskud, hvilket betyder mindre undervisning og fyringer af lærere og ansatte.

Regeringen sparer igen og igen på uddannelserne og det, at der er så mange professionshøjskoler, der står med underskud, gør det muligt for eleverne at slutte sig sammen for at stoppe regeringens nedskæringer på uddannelserne, hvilket er ved at ske.

På 4 ud af 7 professionshøjskoler er der underskud. Det samlede underskud for de 7 er på 55 millioner kroner.

Flere artikler fra nr. 309

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Uddannelse

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 2065 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside