Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 311 – 19. august 2011 – side 3

ORG

Christine Kyndi

Ny rapport fra Redox afslører et hidtil ukendt højreekstremt netværk ”der samler folk fra det danske erhvervsliv, militær og politi over fodbold-hooligans til militante nynazister”.

Organisationen eller ”ORG” har omkring 100 medlemmer og har været aktiv siden slutningen af 80’erne. Medlemmerne er nogle af de ”mest dedikerede mennesker på den ekstreme højrefløj i Danmark.”

Jakkesæt

Redox skriver, at ”Organisationens medlemmer består af en række personer fra samfundets top. Selvstændige erhvervsdrivende, journalister, direktører, ejendomsinvestorerer, højtstående kommunale embedsmænd, jurister, politibetjente og militærfolk.”

De nævner bl.a. den tidligere politibetjent Peter Ulrik Jensen, som er leder for ORG på Sjælland. I 2009 blev han suspenderet fra sit arbejde og idømt 30 dages betinget fængsel for at have misbrugt politiets registre til at samle oplysninger om personer med forbindelse til venstrefløjen. Disse oplysninger havde han gemt i et ringbind i sit hjem.

Også B.T.’s redaktionssekretær er med og hjælper med at producere materialer. Bl.a. klistermærker der ifølge et mødereferat ”skal få provokeret mangt en muslim til at foretage sig noget dumt”.

Redox skriver: ”En række højt placerede folk i ORG-hierarkiet har gjort karriere indenfor det danske militær og forsvar ligesom flere har været udsendt som en del af de danske styrker i flere af verdens brændpunkter. Tilsammen tegner der sig et billede af en organisation med et stærkt netværk inden for de danske militære styrker med både adgang til, og erfaring med, skydevåben.”

Også en tidligere ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste er med. Han står for sikkerheden omkring organisationen.

Indflydelse på den ekstreme højrefløj

ORG har haft forbindelse til en række organisationer på den yderste højrefløj. Det gælder både de ”pæne” som Trykkefrihedsselskabet, DF og Århus mod Moskeen. Men også de voldelige og åbenlyst nazistiske grupper. Det er fra disse netværk ORG har hentet sine medlemmer.

I Dansk Folkeparti har en række ORG-medlemmer haft en række tillidsposter, primært i Århus-afdelingen. Det drejer sig fx om en formandspost, næstformandsposter, bestyrelsesposter og opstilling til valg.

En del af dem eksluderes i 1999 og 2002-2003. Andre melder sig ud for at være med i Århus mod Moskeen – en anden af ORG’s prioriteringer. ”Stort set hele bestyrelsen i Århus Mod Moskeen var vel ORG folk,” skriver en af lederne af ORG’s Århus afdeling på ORG’s netforum.

Også i grupper som Vederfølner, White Pride, Den Danske Forening og Dansk Front spiller ORG en stor rolle for beslutningerne i mange af disse grupper – uden at de der ikke er i ORG tilsyneladende ved hvad der foregår.

Redox beskriver, hvordan medlemmer af Dansk Fronts administrationsgruppe ”blev, uden at vide det, holdt ude af alle strategiske beslutninger i netværket,” fordi de ikke også var med i ORG.

Vederfølner bliver kaldt ”ORG’s primære frontorganisation over for unge på den yderste højrefløj.”
Også den nazistiske engelske terrororganisation Combat 18 har højtstående ORG-medlemmer haft forbindelse til.

Redox skriver: ”Igennem mere end 20 år har logens medlemmer været dybt involveret i snart sagt alle toneangivende grupper på højrefløjen. De har haft fine titler i Dansk Folkeparti og tæller topfolk i hårdtslående ny-nazistiske netværk med internationale forbindelser.”

Gadekamp, skytteforeninger og Århus privatskole

ORG har deres medlemmer placeret højt i kampsports-, skytte- og styrketræningsforeninger.

I Århus er der Forsvardem der træner højreradikale i kampsport – hele bestyrelsen består af ORG-medlemmer. Også i København er ORG-medlemmer involveret i kampsportstræning i Street Vale Tudo. Desuden er der skytte- og idrætsforeningen Combfit i Århus, der ejes af to ORG-medlemmer.

ORG har også en styrketræningsklub, AK Nordland (opkaldt efter et SS-regiment), der ledes af et ORG-medlem og tidligere folketingskandidat for DF, Søren Lind Jensen.

Klubben blev dannet efter han blev smidt ud af Århus Athletklub, hvor han var formand. Striden handlede om, at han afviste medlemmer med udenlandske navne, kaldte et andet medlem, der ville stoppe diskriminationen, for ”perkerelsker” og omtalte sig selv som Il Duce (ligesom Mussolini).

Senere stiller han op til Folketinget for DF i 2002 (men må trække sig da hovedbestyrelsen hører om sagen). I 2005 stiller han igen op for DF til kommunalvalget.

Det viser sig også, at to medlemmer af ORG sammen med en tredje, der tilsyneladende ikke er medlem, har opstartet Århus Privatskole på et ”kristent dansk demokratisk grundlag”, med ”traditioner ... forankrede i danske nationale værdier” ifølge skolens hjemmeside.

Redox har fundet navnet Århus Privatskole i ORG’s mødereferater. I en debat om sikkerhed på deres netforum bliver de senere enige om kun at kalde den for ”skolen” i tilfælde af at andre, fx Redox, fik adgang til siden.

”Den Store Hukommelse”

ORG har en efterretningssektion der står for at indsamle oplysninger om deres politiske modstandere. Til dette formål er bl.a. indkøbt et kamera med penge fra ”Den Nationale Fond”. Sagen med politibetjenten tyder på at politiets registre også er blevet brugt til indsamlingen.

De informationer og billeder som indsamles skal ifølge et medlem af ledelsen for ORG ”stilles frit til rådighed for alle aktører i den nationale kamp, herunder selvfølgelig ORG – men også Vederfølner, Den Danske Forening, Junikredsen, Trykkefrihedsselskabet m.fl.”

Bekæmp nazismen

Rapporten fra Redox tegner et billede af en hemmelig organisation med medlemmer placeret højt i samfundet, og med usynlige arme ud til mange andre organisationer. Det kan minde om et skrækscenarie fra en amerikansk film.

Men trods alt drejer det sig kun om 100 personer, og deres indflydelse er begrænset til forholdsvis små grupperinger på det yderste højre.

Alligevel skal truslen fra det ekstreme højre tages alvorligt og kan ikke bare ties væk.
Og det arbejde som Redox laver – senest afdækningen af ORG – er et vigtig redskab til at udstille og bekæmpe nazisterne med.

Læs rapporten på www.redox.dk/org/

Flere artikler fra nr. 311

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 2473 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside