Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 313 – 14. oktober 2011 – side 13

Anmeldelse: "Walk in Cairo"

Gå dig nærmere revolutionen

Alexander Lassithiotakis

Med Teater Grobs forestilling ”Walk in Cairo”, er det præcis hvad du kan; nemlig bevæge dig fysisk ind på livet af den egyptiske revolution. Forestillingen ”tager tilskueren med på en rejse gennem revolutionens, varmens og drømmenes Cairo” lover den – et løfte den holder fuldt ud.

Det foregår med en MP3-afspiller i hånden og et par ørebøffer på hovedet, og har du set folk gå sådan rundt på indre Nørrebro i København, mens de ligner turister på sightseeing, som drømmende og lidt distræte ikke kigger på noget konkret, ja så har de nok været ved at opleve revolutionsforestillingen.

I starten tænker man mest over, hvordan man skal bevæge sig til lydsporet, og man oplever pludselig sit vante Nørrebro med helt nye øjne, mens man med en støvet og larmende lydkulisse får udstukket hastigheder og retninger.

Men så kommer man pludselig ind i revolutionens begivenheder og brændende spørgsmål. Man kommer med til demonstrationer, løber fra politiet og snakker med forskellige egyptere om, hvordan de oplever deres revolution – fra personlige betragtninger til kollektive forventninger.

Man kunne måske have ønsket sig flere politiske interviews, som den kreative Teater-opsætning ikke giver plads til – til gengæld får man en kropslig oplevelse med en levende revolution, man aldrig ville kunne læse sig til. Ikke så godt som at have været der selv selvfølgelig, men en fin mulighed midt i København.

Se også:
SAA 313: Proletarer i alle lande, foren jer!

Flere artikler fra nr. 313

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 1636 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside