Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 314 – 11. november 2011 – side 12

Interview

Occupy Rådhuspladsen

Christine Kyndi

Socialistisk Arbejderavis har besøgt Rådhuspladsen og interviewet en af aktivisterne.

Jeg hedder Steffen, vi har været her i 22 dage nu (den 6. november, red.). Jeg har ikke sovet her alle dagene, men jeg har været her hver dag.

Jeg har aldrig været aktivist eller noget i den stil før, men da jeg begyndte at høre om, hvad der skete i USA, og at det ville sprede sig ud over hele verdenen, så synes jeg, at det var en fantastisk mulighed for at få debatteret nogle af alle de politiske tabuer, som man ikke har fået debatteret i al for lang tid.

Hvad har I oplevet, mens I har været her?

Alt. Stort set. Man bliver overrasket hver dag, man er her. Man får nye oplevelser hver gang, fordi der er en stor blanding af forskellige mennesker med forskellig baggrund og et helt frit debat- og idéudvekslingsforum. Så man bliver virkelig inspireret hver dag man kommer.

Så er det jo også et socialt eksperiment at starte sådan en lejr her op, hvor vi ikke har nogen baggrund for at vide, hvad fanden skal vi gøre, og så må vi tage den gennem trial og error. Det er også spændende.

Hvilke demokratiske strukturer har I opbygget?

Vi vil gerne have bred enighed om alt, hvad vi laver, så vi har et fællesmøde hver dag kl. 17. Så har vi fået organiseret det sådan, at folk begynder at arbejde i grupper derhjemmefra, så det ikke kun er os hernede på Rådhuspladsen.

Og så har vi et generalmøde om onsdagen – men det er først fra nu på onsdag (den 9. november, red.), at det starter. Vi er ikke helt så mange i Danmark, som vi havde håbet på, men jeg tror det nok skal komme.

Hvad diskuterer I på møderne?

Det er alt lige fra, hvordan skal vi få lavet noget propaganda, til hvordan det skal køre i lejren, og hvad for nogle initiativer, vi skal have gang i for at oplyse befolkningen om, at vi er her.

Det eneste der står i pressen er, at vi får sushi og lever i luksus hernede. Det her er sgu nok det mindste luksus, jeg har prøvet i lang tid. Men de vil jo gerne skrue den over i noget, som de kan forholde sig til, og som ikke er så farligt. De vil helst ikke snakke om, hvad vi står for, men de vil gerne snakke om, hvor godt vi har det.

Hvordan kan man komme fra Rådhuspladsen til det der sker fx i Oakland med 10.000 mennesker på gaden og strejker og udvandring fra skolerne?

Først og fremmest skal vi have mobiliseret folk, men det er lidt svært for krisen har ikke rigtig ramt Danmark endnu. Men det er lige om hjørnet, så lige nu væbner vi os meget med tålmodighed og vi prøver at sprede vores budskab. Vi får trykt nogle klistermærker, så vi bliver mere synlige rundt omkring.

Så har vi forskellige tiltag til, hvordan vi skal få telte i lejren, for det har vi ikke haft i en uge nu efter at politiet ryddede os sidste gang – de har ryddet os tre gange på fire dage. Så derfor har vi holdt lav profil for at mobilisere os og samle nogle kræfter igen. Men nu skal vi til at bygge lejren op igen, og så har vi nogle forskellige ideer til, hvordan vi kan lave lidt sjov ud af, når politiet kommer i stedet for at lave ballade.

Hvad kan folk gøre for at hjælpe jer?

De kan komme herned og finde ud af, hvad det er for noget, og hvorfor vi står her, og hvorfor lejren ser ud, som den gør. Den ser lidt ussel ud lige nu, men det arbejder vi på. Vi arbejder bl.a. på et mobilt køkken, fordi politiet har taget vores køkkenfaciliteter, og det er ret hårdt.

Det er som om de har fundet ud af, at de ikke kan tage os på sammenstimling og alle de andre love fra lømmelpakken, for vi har heldigvis Grundloven. Men de kan tage vores udstyr, så de kan stresse os på den måde ved at tage søvnen fra os, tage varmen fra os. Men vi giver ikke op så nemt.

Kom til demo hver lørdag kl 15.
Kom til folkemøde hver dag kl. 17.
Og kom til onsdags møde kl. 17 og find ud af hvad de forskellige grupper laver og meld dig til en af grupperne.

Flere artikler fra nr. 314

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 1544 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside