Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 315 – 9. december 2011 – side 10

Jeres krise – jeres regning

Christine Kyndi

Socialistisk Arbejderavis har talt med Gry Möger Poulsen, formand for SF Ungdom og med i ”Jeres krise – jeres regning”. Initiativet er opstået ud fra det gamle Genstart Danmark, hvis mål var at få en ny regering.

”Grunden til at vi har startet Jeres krise – jeres regning op er, at vi står i en politisk situation, hvor dem der har allermindst med gældskrisen at gøre, står tilbage med den største regning. Samtidig står vi i en situation, hvor de krisesvar, der er blevet leveret i hele Europa, meget lidt handler om at forebygge nye finanskriser, og meget mere handler om at føre hardcore nedskæringspolitikker. Det er det svar, man har fra politisk hold. Det synes vi, der er behov for en reaktion imod”.

Med den nye regering tror Gry, det bliver lettere at få indflydelse på krisepolitikken.

”Det betyder rigtig meget, at vi faktisk har fået en ny regering, der har ytret ønske om at regulere finanssektoren mere, som har ytret ønske om kæmpe forandringer både på fordelingspolitikken og på alt, hvad der hedder regulering og beskatning i finanssektoren. Desværre endte det sådan, at folketingsvalget ikke kun faldt ud til fordel for de røde partier. Radikale Venstre holder jo meget igen, fordi de er under enorm påvirkning af banksektoren i Danmark, og det er ærgerligt”.

Occupy Wall Street

”Det er klart, at vi er blevet inspireret af det, som skete i New York på Wall Street med Occupy Wall Street bevægelsen. Vi er blevet inspireret af, at der faktisk er rigtig mange almindelige mennesker, der synes, at det er uretfærdigt, det der foregår.”

”Det er afgørende for os, at det her ikke er et partipolitisk projekt, men et bredt folkeligt projekt. Det er enormt afgørende, at vi får mobiliseret en hel masse almindelige mennesker, får fagforeningerne til at tage stilling til denne her sag og få dem aktiveret”.

”Samarbejdet med fagforeningerne og deres ungdomsorganisationer skal være med til at sikre bredden, og at initiativet kommer ud til folk.”

Jeres krise – jeres regning har lavet en række aktioner foran fondsbørsen – det vil de fortsætte med.

De opfordrer alle til at være med og til at starte aktiviteter mod krisepolitikken.

Jeres krise – jeres regning vil bl.a. arbejde for, at der kommer en række mobiliseringer i København, når ECOFIN (EU’s ministerråd) skal holde møde i Danmark til marts.

Jeres krise – jeres regning er et initiativ startet af SF Ungdom, Socialdemokraternes ungdom (DSU) og en række faglige ungdomsorganisationer.

For mere information om initiativet og deres aktiviteter se facebook:
http://da-dk.facebook.com/jereskrisejeresregning.

Flere artikler fra nr. 315

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 1979 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside