Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 318 – 16. marts 2012 – side 2

Liberal politik overfor førtidspensionisterne

Regeringen fortsætter hvor VKO slap

Jens F Andersen

Regeringen har fremlagt sit udspil til reform på førtidspensions området. Udspillet er en videreførelse af Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger tilbage fra 2009.

Allerede inden valget indgik S og SF i forhandlinger med den gamle regering om en revision af Førtidspensionsreformen af 2003. Der blev dengang ikke indgået nogen aftale.

Vores nuværende regering står overfor økonomiske problemer, men i stedet for at fjerne skattelettelserne, vælger man nu at ramme vores førtidspensionister. Vi har i dag ca 245.000 førtidspensionister. Det er disse mennesker en såkaldt ”rød” regering nu mener er samfundsøkonomisk skadelige.

Udgangspunktet er, fra regeringens side, at unge under 40, ikke skal kunne modtage førtidspension fremover med mindre de er så syge at de vurderes uarbejdsdygtige. Man vil for de unge lave et forløb der skal strække sig over 5 år. Dette 5-årige forløb kan forlænges. Her skal kommunen vurdere det videre forløb, både arbejdsmæssigt og uddannelsesmæssigt.

Ifølge udspillet skal den der deltager i ressourceforløbet modtage ca 10.300 kroner i månedlig ydelse. Dette beløb er mindre end en kontanthjælp.

Som det er i dag kan ingen tilkendes en førtidspension med mindre det er dokumenteret, at den der søger, har en varig nedsat arbejdsevne. Dette skal der foreligge lægelig dokumentation for. Derfor er regeringens forslag om en aldersgrænse på 40 år overflødig.

Ydelsen i ressourceforløbet, kommer til at betyde, at man i denne periode fastholder folk på en ydelse der ligger væsentligt under førtidspensionen. Skulle reformen gennemføres, burde man som minimum fastsætte en ydelse på størrelse med dagpengene.

Hvor kommer det liberale så ind her? Jo de forhandlinger om en førtidspensionsreform der brød sammen i 2011, er på de fleste områder samme politik SSFR nu viderefører.

Denne reform er udelukkende lavet for at spare penge. Landet mangler penge så nu tager man fra de syge. Jesper Petersen SF har da også klart meldt ud at alle skal bidrage til at betale regningen.

Den holder bare ikke Jesper Petersen.

Med dette forslag stiller man en stor gruppe mennesker i en meget dårlig økonomisk situation. Lad de borgerlige om at føre liberal politik og hold jer for gode til at synke ned på det plan.

Nu har vi i 10 år haft en regering der jagtede de ”fremmede” Nu har vi en regering der jagter de arbejdsløse og syge folk. Begge dele lige modbydeligt. Dette er bestemt en ommer.

Se også:
SAA 318: Hvornår stopper det?
SAA 318: Det går stærkt i SF

Flere artikler fra nr. 318

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Jens F Andersen

Siden er vist 2033 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside