Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 318 – 16. marts 2012 – side 16

Stop den hetz: No pasaran!

Robert Lange

Når sammenslutningen European Defence League demonstrer i Århus d. 31. marts, sker det under parolen ”Stop islamiseringen af Europa”. Dette er selvfølgelig åbenlyst racistisk, og de synspunkter som disse mennesker giver udtryk for må og skal bekæmpes.

English Defence League, som er den første og største af Defence League strømningen, er en voldelig organisation med stærkt fascistiske træk og rødder i hooligan miljøet og de forsmåede arbejdere.

Gentagne gange og i adskillelige byer er indvandrere, antifascister og tilfældigt forbipasserende blevet overfaldet i forbindelse med organisationens marcher i England. Når organisationen derfor proklamerer at deres demonstration d. 31. marts vil være fredfyldt, er dette blot et dække for dens sande natur.

Det nye højres ideologi

Over alt i Europa har vi i de sidste 10 år set en opblomstring af nye højreorienterede tendenser. Disse går fra vores eget Dansk Folkeparti, over Geert Wilders Frihedsparti og det ungarske Jobbik til Anders Behring Breivik og de tyske Nazi seriemordere i NSU. Det er samme idé og dagsorden som driver både de moderat højreorienterede som DF og de psykotiske nazimordere, nemlig at den muslimske indvandring er kerneproblemet for det moderne europæiske samfund.

Problemet har i den optik både en økonomisk og en kulturel side. Sagt mere ligeud: ”indvandrerne stjæler både jobs og nasser på velfærd og ødelægger generelt samfundets traditioner.” Dertil kommer at indvandrere gøres ansvarlige for vold og kriminalitet.

Det højrefløjen så gør, er at indvandringen kobles sammen med islam, altså udnævnes islam som den store fjende som ødelægger såvel samfundets økonomi, traditionerne og demokratiet.

Dette er en utrolig overfladisk, forenklet og derfor fejlagtig slutning at drage uden forståelse for konflikt imellem samfundets klasser. Dog syntes den at give nemme svar på de spørgsmål den arbejdende befolkning må stille sig i dagens Europa, hvor titusinde mister deres job pga. krise og nedskæringer, der føres krige og regeringerne er magtesløse i kampen mod bankernes pengetyranni.

Islam eller overklassen?

Men det er selvfølgelig ikke indvandringen der er skyld alt dette, og det er absurd at postulere, at religion undergraver samfundets økonomiske struktur. Men hvor kommer disse strømninger så fra?

Det kapitalistiske system har frembragt et absurd samfund, hvor meningen med arbejdet er at skabe profit, hvor der er stadig flere fattige og færre rige som akkumulerer samfundets rigdomme, hvor alle tilsyneladende skylder hinanden penge og alle lande har enorm gæld imens, at den kritiske tradition der udpeger hvem der faktisk tjener på alt dette vanvid fremstår svækket.

Et samfund hvor næsten alle er tabere og kun nogle få vinder, hvor naturen ødelægges og mennesker nedbrydes, på trods af at samfundet som helhed aldrig før har haft så mange ressourcer som i dag.

I stedet for at vende sig imod den mægtige fjende, som udbytter alle og skaber krisen, retter de højreorienterede sig mod dem som er svagere end dem selv, som ser anderledes ud og har en anden religion. I dette øjeblik opstår den højreorienterede racisme.

Plads til alle, der giver plads til alle

Der er i det seneste årti sket en forråelse af at tonen over for indvandrere. Hvad der før ansås som ekstreme synspunkter, er i dag noget nær mainstream. Racismen er blevet stueren.

Det kan ses ved at demonstrationen d. 31. slår sig op på at være forkæmpere for ytringsfriheden. Det ændrer ikke ved, at den står for en menneskefjendsk ideologi der vil begrænser menneskets generelle frihed. Disse synspunkter er rykket ind i for mange menneskers hjerter, og hører ikke hjemme i Århus midtby.

Faren fra højre

Der er to farer forbundet med disse racistiske bevægelser. For det første ignoreres de kræfter som virkelig underminerer vilkårene for almindelige mennesker. Ved at fokusere på indvandrere, får kapitalisterne plads til at fortsætte deres hasardspil med verdensøkonomien, når det i virkeligheden er dem, som kritikken burde rettes imod.

Det følger heraf, at arbejderklassens samlede stemme og kampkraft bliver svækket, fordi der skabes store kløfter mellem befolkningsgrupper som i virkeligheden burde stå sammen. For det andet er det er stor fare for, at racismen slår over i en fascistisk retning. At dette er muligt viser historien. At racisme før har været udgangspunkt for fascisme, ved alle.

I det øjeblik de racistiske grupper voldeligt angriber deres modstandere og de organiserede fagforeningen, bliver de fascistiske. Da bliver de arbejderklassens fjender.

English Defence leaugue har taget dette skridt. Muslimer er vor tids mest forfulgte befolkningsgruppe, og islamofobien er farlig tendens. Den hjælper kapitalisterne med at fortsætte deres virke, og bærer fascismen i sig. Det er derfor vigtigt at bekæmpe hetzen imod muslimer. No pasaran!

Se også:
SAA 318: Derfor skal vi til Århus 31. marts
SAA 318: English Defence League: Voldelige racister og fascister
SAA 318: Bliv organiseret socialist

Flere artikler fra nr. 318

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Nazister

Se flere artikler af forfatter:
Robert Lange

Siden er vist 2014 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside