Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 321 – 1. juli 2012 – side 7

Møde om Grækenlands krise og situationen efter deres valg

Jesper Juul Mikkelsen

40 mennesker dukkede op til Internationale Socialisters møde om Grækenland i Studenterhuset i København.

Athanasios Stavridis, græsk revolutionær aktivist, indledte debatten ved at fortælle at valget, hvor SYRIZA fik 25 procent af stemmerne og venstrefløjen som helhed fik 35 procent, ikke skulle opfattes som et nederlag, selvom de borgerlige vandt valget.

Mange stemte på de borgerlige med et koldt hjerte som han sagde – det han mente var, at folk, efter en massiv kampagne fra hele EU-toppen, var blevet skræmt til at stemme på de borgerlige.

Valget viste hvor stor bevægelsen er i Grækenland. Ikke nok med at der var mange der stemte på venstrefløjen, mange flere ser også mod venstrefløjen i håb om forandring.

Athanasios understregede, at der derfor hviler et kæmpe ansvar på den græske venstrefløj for at holde fast i nogle basale krav. Ellers skuffer man den græske arbejderklasse. Derfor glædede han sig over SYRIZAs flotte valg, men var stadig meget bevidst om, at det mere end nogensinde før, er nødvendigt at opbygge den uafhængige antikapitalistiske venstrefløj ANTARSYA.

Han talte desuden om truslen fra den voksende fascisme og hvor vigtigt det er at bekæmpe den yderste højrefløj inden den bliver for stærk.

Der var deltagere fra mange forskellige miljøer, Crisis Mirror, Occupy, Enhedslisten, IS, Socialistisk Standpunkt, Kritiske Politologer og aktivister, der organiserede solidaritet med de studerende i Canada.

Debatten handlede ikke kun om Grækenland, men kom vidt omkring. Krisen i Danmark er, ligesom i Grækenland, ikke bare en økonomisk krise, men også en politisk krise. Derfor er det vigtigt, at vi opbygger en venstrefløj, der evner at sætte retning for bevægelsen, i en tid hvor den gamle venstrefløj er ved at kollapse.

Se også:
SAA 321: Øjenvidneberetning fra en græsk venstrefløjsaktivist: ”Vi kan ikke bare tale og komme med valgløfter”
SAA 321: Krisen i Spanien er ikke til at overse

Flere artikler fra nr. 321

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1998 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside