Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 26. april 2013 (Kun online)

Pressemeddelelse

Bombemordet i Søllerødgade

IS/U

Det er glædeligt, at det nu med Ekstrabladets historie i dag er kommet frem, hvilke navne og hvilke fascistiske kræfter, det var, som den 16. marts 1992 stod bag bombedrabet i Søllerødgade mod Internationale Socialisters kontor, som kostede vores kammerat Henrik Christensen livet.

Det står nu klart, at det eneste politiske mord i Danmark siden 2. verdenskrig blev begået af den internationale fascistiske bevægelse.

Op mod 15.000 mennesker deltog i minde- og protestdemonstrationen mod bomben i Søllerødgade under parolen “Duk dig ikke – duk op!”

Det var ikke politiet, men Ekstrabladets journalister, der opklarede bombemordet i Søllerødgade. Politiet har ikke ville anerkende mordets politiske karakter. Venstrefløjen har lige siden bomben peget på, at det var hos det nazistiske højre at gerningsmanden skulle findes, men politiet har aldrig set den vej. Derimod har de stædigt holdt “alle muligheder åbne”, herunder også den opklaringslammende ide om, at det var den bombedræbte selv, der havde fiflet med sprængstoffer.

Lige siden 1992 og til i dag har Internationale Socialister og andre anti-fascistiske kræfter i Danmark peget på mordets politiske karakter, og på at det var det yderste højre som stod bag, sandsynligvis i en international sammenhæng. En opklaringsvinkel som det var det klare indtryk, at politiet ikke tog alvorligt.

Resultatet var ikke bare manglende opklaring, men også at fascistisk terror kunne fortsætte fra gerningskredsen og dens internationale forbindelser. Et ansvar som falder tungt tilbage på politiet og justitsministeriet.

Social afmagt avler fascisme

Den myrdede Henrik Christensens sidste offentlige avisindlæg var båret af den ide, at kampen mod højre-udvikling og fascisme var et socialt spørgsmål.

Sådan er det også i dag, de internationale fascistiske kræfter er i dag en voksende trussel. De fascistiske organisationer kan blive tiltrækkende, fordi de fremstiller sig selv som et alternativ til den magtesløshed, vrede og skuffelse, som nedskæringspolitik og kriseforanstaltninger har medført.

Fascismen er en trussel for arbejderbevægelse, venstrefløj, indvandrere, etniske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa.

Men som først i 1990’erne kan den fascistiske trussel også igen blive realitet i Danmark, fordi regeringens politik åbner for den samme magtesløshed, vrede og skuffelse, som kan gøre fascistiske kræfter tiltrækkende og direkte livsfarlig.

Venstrefløjens opgaver

Derfor skal selv små fascistiske grupperingen mødes med åben politisk modstand og bred mobilisering, demonstrationer, blokader af deres møder og argumenter. Nazister skal ved folkelig mobilisering nægtes en platform, fordi deres opbygning er en trussel for alle os andre.

Udover at møde fascisterne med konkret modstand har venstrefløjen også et vigtigt svar: Vi skal gøre vreden i befolkningen, mod den førte krisepolitik, aktiv.

Arbejderklassen skal tage magten fra den overklasse, der spreder racismens gift for at splitte os, og hvis politik skaber afsky og frustrationer over for for hele det politiske system.

Internationale Socialister

Kontakt:
Jesper Juul Mikkelsen, 61 68 36 16
Jørgen Lund, 31 24 15 51

 

Se også:
SAA 328: Den tyske venstrefløj og Hitlers opstigning til magten: Splittelse og nederlag
SAA 328: Hold øje med Danskernes Parti
SAA 328: Kampen fortsætter!

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Se flere artikler om emnet:
Bomben i Søllerødgade

Se flere artikler af forfatter:
IS/U

Siden er vist 6973 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside