Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 331 – 22. august 2013 – side 5

Helle Thorning baner vejen for højrefløjens hetz

Christine Kyndi

Sommeren har budt på en hadefuld debat om østarbejdere og halalkød, som Ekstra Bladet og højrefløjen har forsøgt at piske op. For nyligt valgte Helle Thorning at blande sig i debatten om halalslagtning og servering af svinekød i daginstitutioner.

Jeg kan da godt forstå, at danskerne gerne vil vide, om der er bedt en bøn for dyret, inden det blev slagtet” sagde Helle Thorning, og advarede mod at “det skal ikke være sådan i Danmark, at man langsomt sniger danske traditioner ud af vores offentlige institutioner ... fordi man skal tilpasse sig en anden kultur. Det er jeg ganske enkelt imod.” Som eksempel på danske traditioner nævner Thorning flæskesteg, svinefrikadeller og juletræ.

Statsministeren kritiserer også Hvidovre Hospitals brug af halalkød – noget som den ekstremt racistiske organisation Stop Islamiseringen af Danmark prøvede at opbygge en demonstration omkring den 2. august.

Fødevareministeriet: en værdipolitisk bastion

Socialdemokraternes nye fødevareminister, Karen Hækkerup, fulgte trop – hun vil gøre fødevareministeriet til et værdipolitisk bastion mod hvad den ekstreme højrefløj ville kalde “islamiseringen” af madkulturen. “Det, jeg gerne vil som ny fødevareminister, er at tegne – også her – en værdipolitisk linje” siger hun.

Det er ynkeligt at de to socialdemokrater på den måde spiller med på højrefløjens hetz i håb om at forbedre skrantende meningsmålinger ved at prøve at vende fokus væk fra regeringens nedskæringer og arbejdsløshed til den sædvanlige hetz mod islam og muslimer.

Men det er ikke kun ynkeligt – ved at gå med på højrefløjens dagsorden og beskrive halalkød og servering af oksekødsfrikadeller som en trussel mod “dansk kultur” er det i sidste ende med til at styrke den yderste højrefløjs og fascisternes dagsorden.

Sommerens debat om østarbejdere der “tager” arbejdet fra danske arbejdere og om halalkød og svinefrikadeller har vist behovet for at venstrefløjen går imod de racistiske argumenter. Problemet er hverken muslimer eller østarbejdere. Racismen bruges som et dække for regeringens nedskæringer og arbejdsgivernes iver efter at få den billigst mulige arbejdskraft.

Se også:
SAA 331: Hvidovre For Mangfoldighed

Flere artikler fra nr. 331

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 1246 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside