Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 335 – 16. januar 2014 – side 14

Stærkere IS/U Odense

Anna Wolf

Odense har i 2013 desværre på mange måder forekommet som en lidt sløv by. Odense er ikke en by, hvor vi har haft held til at få de helt store bevægelser op at stå.

Vi har ofte måttet se i øjnene, at enten har vi ikke lagt vores kræfter de rigtige steder, eller også er Odense bare en by, der, i hvert fald lige for tiden, er svær at få til at vågne op.

I forbindelse med regeringens massive nedskæringer på velfærden i løbet af 2013 har der været en lille kerne af modstand i samarbejde med gruppen Solidaritet Eller Frit Fald. Et eksempel på synlig modstand mod krisepolitik i Odense, men som sagt en lille gruppe, der på nuværende tidspunkt er løbet lidt ud i sandet.

Ud over lidt bevægelse mod Vestens planlagte angreb på Syrien, er der ikke sket det store. Generelt en lidt frustrerende følelse, når man er aktivist, bor i Odense, ønsker en bedre verden – og ved fra sin hverdag, at flere faktisk ønsker et alternativ til det bestående.

Positive oplevelser

Når det så er sagt, har vi i slutningen af året haft en del positive oplevelser, ikke mindst fordi antallet af aktive medlemmer, der kommer til afdelingsmøderne er vokset mærkbart.

I efteråret skabte vi nye kontakter, da vi samarbejdede med en tværpolitisk gruppe i forbindelse med modstanden mod dansk deltagelse i Syrien-krigen, og desuden har vi holdt offentlige møder som forlængelse af folkekøkkenet i Ungdomshuset, hvilket også har vist sig at skabe lidt mere interesse for revolutionær politik.

Flere aktive medlemmer af IS er utrolig positivt for Odense. Det giver flere kræfter at løfte med, større muligheder for at få bevægelse og modstand til vores by. IS Odense har længe været en meget lille afdeling, men vi står nu i en position, hvor hvert nyt medlem betyder flere muligheder.

Vi skal i 2014 bruge vores nye muligheder til at gøre IS i Odense stærkere. Modstand mod kontanthjælpsreformen samt den studenterkamp, der begyndte at røre på sig i slutningen af sidste år, vil blive vigtige omdrejningspunkter for vores arbjede.

Vi skal fokusere på at bygge mere aktivitet med andre på gaden samtidig med, at vi bygger en kerne af revolutionære aktivister. Vi skal være et bredere lag der kan komme med de vigtige argumenter mod krisepolitik og for socialisme.

Samtidig med, at vi har flere muligheder med flere mennesker, skal vi også i 2014 i højere grad end før prøve at prioritere vores kampe, så vi kan politisere de kampe vi deltager i.

Vi ser frem til et rødt og kampklart Odense i det nye år!

Se også:
SAA 335: Landsmøde i Internationale Socialister/ISU
SAA 335: Modstand på Bornholm

Flere artikler fra nr. 335

Flere numre fra 2014

Se flere artikler af forfatter:
Anna Wolf

Siden er vist 1438 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside