Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 339 – 3. juni 2014 – side 14

Løkkes kvaler

Jørn Andersen

Det skulle være så nemt. Løkke skulle bare holde kæft indtil næste valg. Så ville Thorning vælte sig selv, og Venstres formand kunne sætte sig i statsminister-stolen.

Men nu satser bookmakerne på, at Løkke ikke er formand for Venstre ved næste valg. Internt i Venstre skærpes fronterne.

For det handler ikke kun om Løkkes personlige fremtid. Hans lidt for letsindige omgang med andres penge kan (måske) betyde, at de borgerlige ikke kommer i regering ved næste valg.

Løkkes kort

Løkkes bedste kort er, at det ikke just er lysende afløsere, der står i kø. Når valget står mellem Kristian Jensen, Peter Christensen eller Søren Pind, forstår man, at Venstres ledelse tøver med fyresedlen.

Den anden borgerlige leder, DF’s Thulesen Dahl, er selv klar over, at han ikke bliver statsminister. I hvert fald ikke lige nu.

Den borgerlige fløj står med en vingeskudt leder – og ingen gode kandidater til at tage over. Om Venstre satser på Løkke eller Kristian Jensen, ved du, når du læser dette.

Løkkes skyld

Men hvorfor rammer disse, i det store billede, ret små sager Venstre så hårdt? Nogle lidt for dyre rejser, en lidt overdreven ekvipering og et par familiemedlemmer ekstra med på forretningsrejse – intet af det ser ud til at være strafbart.

For nogle Venstre-vælgere handler det om “Løkkes moralske kompas”. Og ja, der er noget moralsk anløbent i helst at ville bruge andres penge. Især når man i forvejen tjener 1.458.214 kr. om året fra de offentlige kasser.

Men for mange andre handler det om, at Venstres velpolerede medie-image – om at være de hårdtarbejdende og ansvarliges repræsentant – langsomt er blevet punkteret.

Det billede falmede, da man ved skatteforliget i 2012 var mest optaget af, at de aller-rigeste skulle slippe billigere.

Løkkes vælgere

Når Løkke så bagefter bliver afsløret med et lidt for livligt privatforbrug, så begynder folk at sammenligne med deres egen situation.

Bedre bliver det ikke, når Claus Hjort bortforklarer det hele med, at i Venstres “topmoderne virksomhed” falder der naturligvis noget af til hårdtarbejdende medarbejdere som Løkke.

Så begynder folk at sammenligne med deres egen arbejdsplads, hvor de eneste, der falder noget af til, er cheferne. Og så tænker de, at ens egne chefer er slemme nok. Vi behøver ikke én af samme slags som statsminister.

Flere artikler fra nr. 339

Flere numre fra 2014

Se flere artikler om emnet:
Venstre

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 2008 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside