Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 343 – 25. februar 2015 – side 4

Middelhavet er en kirkegård

Jesper Juul Mikkelsen

Grænsen mellem EU og Tyrkiet er blevet lukket med pigtråd, overvågning, ubemandede droner og en stor mur.

Det tvinger flygtninge fra krigene i Irak, Syrien og Afghanistan til at krydse Middelhavet i båd, når de forsøger at flygte til Europa fra krig og elendighed.

Mange flygter over Middelhavet i overfyldte både

Det er det europæiske grænseagentur Frontex, som står i spidsen for den intensiverede kontrol. Frontex’ håndtering af flygtningene er brutal og har været årsag til, at mange er druknet i Middelhavet i deres forsøg på at komme til Europa.

Over 13.000 flygtninge er druknet i Middelhavet i løbet af de seneste 25 år, viser tal fra Amnesty International. Det er en menneskelig katastrofe, som foregår på Europas grænser, en kirkegård, vi aldrig hører om.

Koncentrationslejre

I Grækenland har Frontex desuden åbnet moderne koncentrationslejre til mennesker, hvis eneste forbrydelse er, at de ikke har de rigtige papirer.

Man kan sidde i op til 18 måneder uden at komme for en dommer. De elendige forhold og den desperate situation i disse lejre har betydet, at dødstallet også her er højt.

Det er krigen mod terror som blev startet af George Bush og fortsat af Obama der er baggrunden for denne tragedie. Krigen som har kostet 100.000vis af menneskeliv og sendt millioner på flugt.

Denne lange krig har skabt millioner af internt fordrevne og flygtninge i nabolandene. Disse flygtninge ønsker som alle andre mennesker sikkerhed, jobs og fred.

Flygtninge er mennesker som dig og mig, og vi skal ikke finde os i den umenneskelighed, som politikerne står for, ved ikke at ville tage imod mennesker i nød.

Det er magthavernes krige, der har drevet millioner på flugt, og vi må kræve at vore politikere tager ansvar for den menneskelige katastrofe, som de selv har skabt.

 

Se også:
SAA 343: Systemet og racismen
SAA 343: Lad ikke racismen splitte os
SAA 343: Demonstrér mod racisme 21. marts
SAA 343: Pegida knækket
SAA 343: Byg op til 21. marts: Flygtninge og muslimer er velkomne!

Flere artikler fra nr. 343

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2053 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside