Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 355 – 18. november 2016 – side 13

“Alle kvinder har ret til kvindesvømning – også muslimske kvinder”

Konni Nørlem

Under denne overskrift er kvinder i Århus Vest gået i aktion mod byrådets racistiske beslutning om at lukke den offentlige kvindesvømning i Gellerupbadet.

Badetøj

Baggrunden er, at Socialdemokraterne (på nær 1) og SF i Århus Byråd er vendt på en tallerken og nu støtter Venstres forslag om, at den offentlige kvindesvømning i Gellerupbadet skal nedlægges.

Begrundelsen er, at den kønsadskilte svømning udspringer af religiøse dogmer og fastholder kvinder i undertrykkelse.

Dette har affødt stor vrede blandt kvinder med muslimsk baggrund. Men også mange andre i Århus Vest (og i hele byen) er meget forargede, da det så åbenlyst er diskrimination mod kvinder med muslimsk baggrund.

Rammer KUN Gellerup

Socialdemokraterne kunne ikke stemme for Venstres oprindelige formulering, da den ville kunne ramme kønsopdelt svømning mere generelt. Så derfor skal forslaget formuleres om, så det KUN rammer kvindesvømningen i Gellerup!!!

I forvejen er folk i Århus Vest vrede over TV2’s såkaldte dokumentar “Moskeerne bag sløret”, som 100% ensidigt fremstiller alle muslimer som undertrykte imam-marionetter, og som giver legitimation til politikernes hetz og restriktioner.

Denne “dokumentar” var også den direkte årsag til, at det godkendte moske-byggeri i Århus Vest blev annulleret.

Helhedsplanen, som har efterladt Gellerupparken i et helt ubeskriveligt ombygningskaos, hvor blokke væltes og stier, veje og kloakker rives op med rotterne løbende frit rundt i området, er også en grund til at folk generelt føler sig dårligt behandlet i området.

Gellerup Kvindesvømnings Venner

En gruppe af kvinder på tværs af kultur og religion har derfor dannet Gellerup Kvindesvømnings Venner, som arbejder for at forhindre et flertal i Århus Byråd i at lukke den offentlige kvindesvømning i Gellerupbadet.

Der er iværksat mange forskellige aktiviteter såsom underskriftsindsamling, salg af badges, læserbrevsskrivning, brugerundersøgelse, debatmøde om blufærdighed, borgermøde i Gellerupbadet og uddeling af flyers, happenings til byrådsmøder og planer om demonstration.

Der er et ugentligt søndagsmøde, som er åbent for dem, der vil være aktive. Til lørdags-svømningen er der kvinder, der samler underskrifter ind og får de faste brugere til at deltage i brugerundersøgelsen. Den har til formål at vise, at det er mange forskellige kvinder med mange forskellige begrundelser, der benytter sig af kvindesvømning.

Kampen kan vindes

Det er muligt at vinde denne kamp! Kvindesvømningen kører stadigvæk hver lørdag, fordi byrådet ikke er blevet enige om en formulering og tidligst kan tage endelig beslutning i begyndelsen af december.

Der er derfor noget tid til at mobilisere modstanden! Kan vi få rejst debatten og modstanden bredt nok, kan vi sætte SF’ere og Socialdemokrater under pres.

At rejse dette spørgsmål på sin uddannelse og sit job er den mest konkrete måde at bekæmpe racisme og højredrejning lige nu!

Meld dig ind i FB-gruppen “Gellerup kvindesvømnings venner”. Her kan du følge med i aktiviteterne og downloade materiale.

Skriv under og del underskriftsindsamlingen Alle kvinder har ret til kvindesvømning – også muslimske kvinder!

Flere artikler fra nr. 355

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Konni Nørlem

Siden er vist 1325 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside