Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 44 – November 1988 – side 5

Penge i de riges lommer

Joan Hansen

Der er sandelig perspektiver i regeringens politik, hvis du er rig. En omvendt Robin Hood vil vi kalde det. Regeringen fremlægger det ene overgreb efter det andet og maner om, at vi alle må bidrage til at rette op på landets dårlige økonomi. Samtidigt fremlægger de ufortrødent et forslag om lempelser i formueskatten.

Uddannelsessøgende, syge, børnefamilierne og kontanthjælpsmodtagerne skal på kollektiv slankekur for at sikre, at der fortsat kommer bøffer og årgangsvin på bordene i Whisky-bæltet.

Formueskatten betales af de folk, der er så velspækkede, at de har en formue på over 1,3 millioner kroner. Sølle 2,2 procent betaler de i skat af den del af deres formue, som ligger over bundgrænsen på de 1,3 millioner. Det synes regeringen er synd, så nu vil de gerne have grænsen hævet til knap 3 millioner.

Kuponklipperne

Det er ikke småpenge regeringen vil give tilbage til kuponklipperne. For øjeblikket indbringer formueskatten 1,8 milliarder årligt til statskassen. Det beløb, som regeringen vil lægge tilbage i de velbjærgedes lommer, er på ikke mindre end 1,5 milliarder.

Det er et beløb, der er dobbelt så stort som regeringens spareforslag inden for sundhedssektoren og betragteligt større end det, de regner med at hive hjem på brugerbetaling.

Socialdemokratiet har i første omgang gjort meget ud af at afvise de formuendes skattelettelser. De er godt klare over, at det bliver svært at sælge paradokset med at skære ned for de svagest stillede, samtidigt med at de rige bliver rigere.

Men på den anden side har Svend Auken, ifølge Det Fri Aktuelt den 26. september, udtalt, at en afvisning af formueskatten ikke udelukker forhandlinger. Socialdemokraterne er da også villige til at forhandle “utilsigtede” virkninger af formueskatten. Forskellen på Socialdemokratiets og de borgerliges kriseløsninger er, når det kommer til stykket, nemlig ikke så stor. Igen og igen vil de forsøge at læsse de økonomiske byrder over på vores skuldre.

Billedtekst:
Der kommer fortsat bøffer og årgangsvin på bordene i Whisky-bæltet.

 

Flere artikler fra nr. 44

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Joan Hansen

Siden er vist 1494 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside