Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 44 – November 1988 – side 5

Skuespil i folketinget

Oppositionen klar til kompromis

Joan Hansen

Efter folketingsvalget i maj er det blevet tydeligere og tydeligere, at regeringen står dybt splittet. Venstre ønsker for alvor at kører kanonerne i stilling overfor arbejderbefolkningen.

Det er først og fremmest Venstre, der offensivt slår på brugerbetaling, ændringer i dagpengesystemet og opstramning i kontanthjælpen. De er parate til at gennemføre en kriseløsning, der sætter alvorlige skrammer i velfærdssamfundet.

Fremskridtpartiets vælgerfremgang på bekostning af blandt andet de konservative, og de konservatives åbenbare frierier til Socialdemokratiet og SF har for alvor fået høgene i Venstre til at ruste sig.

Socialdemokratiet har kastet sig ud i flere desperate forsøg på at markere sig som et alternativ til den borgerlige regering. Senest med deres dagsordensforslag om brugerbetaling. Det blev som bekendt et forsmædeligt nederlag for partiet, da Schlüter gjorde det til et kabinetforslag. Det hjalp dog socialdemokraterne til at få pudset glorien.

Sort politik

Men på trods af al teatertorden lægger de konservative og socialdemokraterne op til at etablere et fastere samarbejde. Den politik de lægger op til, ser sort ud for arbejderklassen.

I forbindelse med besparelserne på dagpengene udtalte socialdemokratiets ordfører Kaj Poulsen den 26. oktober: “Det er ikke besparelser, som vi er begejstrede for. Men de kan være nødvendige.” Og arbejdsminister Henning Dyremose fangede straks signalet om samarbejde: “Hvis S og SF er utilfredse med regeringens spareforslag, så må vi sammen finde nogle andre.”

Med både SFs og Socialdemokratiets accept af, at løntilbageholdenhed og nedskæringer skal være medicinen, der kurerer et sygt system, er afstanden mellem arbejderpartierne og de konservative blevet betydeligt mindre.

Flere artikler fra nr. 44

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Joan Hansen

Siden er vist 1476 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside