Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 44 – November 1988 – side 5

De retter skytset mod de svage

Harald Lillevang

Endnu engang har de Radikale vist sig som absolut værdige til at sidde i Schlüters borgerlige regering. På det sidste er det den radikale socialminister Aase Olesen, der i bedste konservative stil retter skytset mod de absolut svageste i samfundet – bistandsmodtagerne.

Børnerige familier kan godt indstille sig på at spænde livremmen ind, hvis ministeren får magt, som hun har agt, og unge bistandsmodtagere må tage arbejdstøjet på, for at “yde før de kan nyde”.

Puster til racismen

Aase Olesen blev rystet, da Bramminges venstreborgmester, Egon Lorentzen, kunne “afsløre”, at en familie på to voksne og fire børn kan få udbetalt 163.000 kroner årligt på bistandskontoret. Egon Lorentzens regnestykke er hans bidrag til den stadigt mere racistiske diskussion om flygtninge og indvandrere.

Hr. Lorentzen betegner forholdene for flygtningene som “paradis på jorden”, og han “... forstår godt de flygtninge, som betaler endog store summer for at komme til Danmark, når de kan opnå så stor bistand”. Borgmesteren mener, at den “store” hjælp øger racismen.

Den tankegang er socialministeren helt enig i. Derfor har hun stillet et forslag, som stærkt begrænser støtten til børnefamilier på bistandshjælp. Familier med fire børn vil ifølge forslaget miste 3.000 kroner om måneden.

Aase Olesen påpeger, at der ikke vil opnås store nationaløkonomiske besparelser med forslaget, men at ideen med det er at fjerne grundlaget for hetzen mod de børnerige flygtningefamilier.

Men det er falske antiracistiske argumenter Egon Lorentzen og Aase Olesen omgiver sig med. Det er et utroligt asocialt forslag, de stiller, som øger de store sociale forskelle i befolkningen. Og så er det et forslag, som puster til de racistiske gløder, der ulmer mange steder, når de postulerer, at flygtningene lever i sus og dus på bistandskontorernes regning.

Flere artikler fra nr. 44

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Harald Lillevang

Siden er vist 1673 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside