Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 44 – November 1988 – side 5

Ingen unge nyder på bistand

Harald Lillevang

Socialministeren Aase Olesen ynder at give sine reaktionære lovforslag et progressivt islæt.

Forslaget om jobsikring til unge bistandsmodtagere er endnu et eksempel. Forslaget vil tvinge de 18-19 årige bistandsmodtagere til at sige ja til det arbejde, kommunen anviser. Ellers bortfalder bistanden.

Forslaget er ikke en indfrielse af kravet om fuld beskæftigelse til alle. De unge vil kun få arbejde i det antal timer, der svarer til kontanthjælpens størrelse. Betalingen for arbejdet vil altså ikke overstige kr. 1.954 om måneden plus boligtillæg.

Kravet skal selvfølgelig være en ordning, hvor man bliver garanteret et arbejde til en løn, man kan leve for – det vil sige et arbejde til overenskomstmæssig løn og i fuld tid.

Socialministeren har ikke tænkt over, hvad det er for nogle jobs, de unge skal tvinges til at udføre. Det vigtigste for hende er, at de unge kommer til at arbejde uanset arbejdets karakter.

Socialister må pege på, at der findes masser af arbejde, som ikke bliver udført. Skibsværfter bliver lukket, selv om behovet for nye skibe er helt åbenlyst, og daginstitutionernes personale bliver begrænset, mens der står tusindvis af børn på venteliste. Derfor er der ikke behov for alle mulige tåbelige beskæftigelsesprojekter, som kun har til formål at holde de unge i gang.

I stedet for må vi kæmpe for et samfund, hvor det ikke er hensynet til profit, der bestemmer hvor mange, der er i arbejde, men hvor det er et kollektivt ansvar at udføre de jobs, der er nødvendige for at dække befolkningens behov.

Flere artikler fra nr. 44

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Harald Lillevang

Siden er vist 1549 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside