Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 73 – September 1991 – side 4

Den Danske Forening afsløret

Klar til terror og vold

Lene Junker

Den Danske Forening, DDF, har gennem de sidste par år været samlingspunkt for højrefløjens mest nationalistiske, snæversynede og fremmedhadske elementer.

Alligevel er det lykkedes dem at fremstille sig som en “stueren” forening, og de har vundet retssager på, at de ikke er racister. Foreningen har haft en pæn medlemsfremgang og siger selv, at de nu er 4000 medlemmer.

Pæne kendte danskere sympatiserer med DDF. F.eks. har forsvarsminister Knud Enggård og rådmand i Århus, Olav P Christensen, overrakt DDF nye faner på Valdemarsdag i år. Ekstrabladets tidligere chefredaktør, Victor Andreasen, er medlem af DDF og flittig pennefører for dem. Men nu ser det ud til at DDFs stuerene facade krakelerer.

Afsløring

Ekstrabladet kunne den 16. august afsløre, at DDFs formand, professor dr. jur. Ole Hasselbalch, er i besiddelse af en uhyggelig liste med brugsanvisning til fremstilling af en række dødsensfarlige bomber.

Professoren havde endda gjort sine egne notater på papirerne. Først nægtede Ole Hasselbalch alt; men til sidst indrømmede han sit kendskab og arbejde med listen over “spræng- og røgstoffer”.

Han forklarede, at selv om han personligt var modstander af bomber, så havde listerne over “spræng-og røgstoffer” alligevel en værdi, fordi der er stærke kræfter i samfundet, der ønsker, at flygtningeproblemet skal ende med en konfrontation!

Hvilket ædelt motiv! Den gode Hasselbalch ønskede jo bare at forhindre brugen af bomberne. Den forklaring holdt ikke længe, for Ekstrabladet kunne også afsløre, at Ole Hasselbalch selv er ved at miste tålmodigheden.

Brev siger alt!

I et internt brev gør Ole Hasselbalch sin og DDFs stilling op; nemlig at det ikke er lykkedes DDF at stoppe “masseindvandringen”. I brevet står der bl.a.:

“Hvis man ikke vil se landet gjort til en ruin, så er man henvist til med fysiske midler at forhindre, at ødelæggelsespolitikken føres ud i livet ... den egentlige kamp for Danmarks fremtid kan kun føres ude i mørket.”

Senere har Ole Hasselbalch i Ekstrabladet den 26. august uddybet sine synspunkter, der kun bekræfter Ekstrabladets afsløringer.

Trods pæn medlemsfremgang og almindelig grobund for fremmedhad er DDF ved at miste tålmodigheden og er tydeligt frustreret over, at resultaterne af deres arbejde udebliver. Man kan forvente, at nogle gør alvor af truslerne, og at DDF kan overleve med en mindre pæn facade. Men vi kan håbe, at DDF splittes, ligesom det tyske republikanske parti gjorde, da den ”pæne facade” nok gav medlemmer og opbakning, men ingen hurtige resultater.

Det er nødvendigt, at alle socialister, antiracister og progressive tager kampen op mod DDF, og mod de snæversynede og fremmedhadske holdninger, der bliver mere og mere udbredte på arbejdspladser, i skolerne osv. Det er også nødvendigt at holde et vågent øje med. DDF og være klar til at organisere sig til forsvar mod eventuelle overgreb og at demonstrere for andre kulturers ret til at være her.

Billedtekst:
Mange af DDFs møder er blevet mødt med moddemonstrationer. Men hver gang har politiet hårdhændet “forsvaret de dansksindedes demokratiske rettigheder”.

Se også:
SAA 73: Antiracistisk avis fra SiD-København: Ja til særbehandling

Flere artikler fra nr. 73

Flere numre fra 1991

Se flere artikler om emnet:
DDF - Den Danske Forening

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2185 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside