Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 76 – December 1991 – side 5

Kampen mod racismen i Tyskland, Danmark og Norge

Stramning af flygtningeloven

Henrik Christensen

Herhjemme bærer de borgerlige ved til det racistiske bål. Problemerne med nedskæringer og arbejdsløshed tordner sig op og utilfredsheden vokser. Derfor spiller de med på racismen i håb om splitte folk yderligere ud mod hinanden.

Alt imens justitsminister Hans Engell foreslår stramninger i udlændingeloven, har Schlüter sagt han er imod racisme. Det er dobbeltmoral så det forstås.

Bliver stramningerne gennemtrumfet, vil det ikke kun forringe indvandrernes og flygtningenes vilkår, men det vil være en sejr for racisterne.

Gennem deres kampagne mod flygtninge og indvandrere er regeringen med til at bære ved til racisternes bål. Ligesom det er tilfældet i Tyskland spiller borgerskabet her i landet på racismen.

Fremmedhadet er borgerskabets forsøg på at aflede den voksende kritik af de sociale forhold i Danmark. Det er derfor ikke tilfældigt at forslaget til stramning af udlændingeloven kommer netop nu, hvor alle analyser viser at der er en enorm utilfredshed med den politik som føres i Danmark.

Desværre er socialdemokraterne ikke noget bolværk mod forringelserne, for de er ret enige i at der skal strammes op.

Finanslovsafgørelse

Hans Engells idé er, at der hvert år på finansloven skal afsættet det beløb som Danmark højst vil ofre på flygtninge – altså blot en anden form for kvoter.

Asylansøgernes ankemuligheder skal indskrænkes, og hvor de såkaldte de facto-flygtninge (flygtninge der ikke er omtattet af Geneve-konventionen) i dag har et retskrav på asyl, bør det i fremtiden være baseret på et skøn.

En udlænding skal fremover være gift eller leve sammen med en dansker i 4 år for at få lov til at blive i Danmark.

Herudover skal familie-sammenføringer med forældre over 60 år begrænses, og det samme skal de såkaldte “barneægteskaber”.

Hvis disse ændringer havde været gældende i 1990, ville det “kun” have udelukket 315 personer. Det samlede antal familiesammenføringer var det år på 7872 personer.

Det er således ikke kun fordi ministeren ønsker at begrænse antallet af personer drastisk, men i højere grad fordi han ønsker at tækkes sine egne racistiske vælgere, samt bære ved til racisternes bål.

Nogen bedre end andre

Men selv om det generelt skal være sværere at få opholdstilladelse, er der nogle udlændinge, der er gode nok. Det er dem der kan øge danske virksomheders mulighed for hurtig og nem profit.

Kinesere der indtager ledende stillinger i danske virksomheder i Hong Kong vil Hans Engell gerne lukke ind. Dem er der plads til. For de skal “varetage væsentlige danske erhvervsmæssige hensyn”.

Se også:
SAA 76: Kampen mod racismen i Tyskland, Danmark og Norge: Tyskland: Racister på tilbagetog
SAA 76: Kampen mod racismen i Tyskland, Danmark og Norge: Norske racister pebet ud

Flere artikler fra nr. 76

Flere numre fra 1991

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Henrik Christensen

Siden er vist 1974 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside