Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 16 – Juli 1999 – side 20

Ballade på københavnske medborgerhuse: Kæmper mod kommunal udlicitering

Torsdag d. 17.juni nedlagde de ansatte på de københavnske medborgerhuse og sportshaller arbejdet.

Det gjorde de i protest mod, at Københavns Kommune vil udlicitere bowlingbanerne i Grøndalscenteret. De ansatte er overbeviste om, at det kun er det første skridt mod yderlige udlicitering.

Læs side 9

Udlicitering og privatisering bliver nøgleorderne når politikerne i løbet at sommeren skal lægge budget for det kommende år.

Det nye kommune-forlig mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) lægge op til en sand bølge af udliciteringer.

Udliciteringer, der vil medfører rationaliseringer og øget arbejdspres på de ansatte.

Det er derfor beskæmmende, at såvel SiD og SF er så bløde overfor udliciteringer, at de ikke længere er garanter mod udlicitering og privatisering.

SF's landsmøde gav deres byråds- og folketingspolitikerne fri mulighed for at udlicitere, hvis det er nødvendigt for at få økonomien til at hænge sammen.

SF føler større ansvarlighed over for kommunernes økonomi, end overfor de ansatte og overfor brugerne i det offenntlige system.

Også SiD's formand, Poul Erik Skov Christensen, har været på banen med forrykte udtalelser, om at spørgsmålet om udlicitering ikke er vigtig.

Årsagen kunne være, at han får flere medlemmer, hvis de folk bliver overført til det private arbejdsmarked. Det betyder nemlig, at en del at de folk, der i dag er organiseret i FOA skal overflyttes til SiD.

Det er derfor positivt, at de folk, der mærker konsekvensen af udliciteringen på medborgerhusene og sportshallerne i København, forsøger at stoppe udliciteringen af bowlingbanen i Grøndalscenteret.

Det er kun gennem faglig aktivitet fra gulvplan at alle planer om udlicitering kan stoppes.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 16

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside