[ International Socialisme nr. 2 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 7 artikler

Fra International Socialisme nr. 2

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Indhold + Introduktion: Indhold i dette nummer

2

2

jun 92

 

Folkelig modstand mod kapitalismen bliver mere og mere udtalt. Dette andet nummer af International Socialisme handler om baggrunden for modstanden.

 

Hans Erik Madsen: Sejren er vor (EU-afstemning)

2

5

jun 92

 

"Sejren er vor" var det glade signal hen på aftenen den 2. juni. Og en sejr var det med masser af krudt i. En sejr, som kan give nye sejre.

 

Anne Mette Ougaard: "This land was made for you and me" (USA efter Los Angeles-oprøret)

2

7

jun 92

 

For mindre end 3 år siden fejrede de vestlige regeringer med USA i spidsen markedsøkonomien og den vestlige kapitalismes sejr over "kommunismen" og "socialismen". De østeuropæiske regimer blev knust af folkets oprør mod manglende demokratiske rettigheder, mod uretfærdigheder og økonomisk elendighed. I slutningen af april i år fik Bush-administrationen den samme kraft at føle uden for deres egne vinduer, som sendte den bureaukratiske klasse i Øst væk fra den politiske magt. De fattige og sultne i USA's storbyer ville ikke længere finde sig i racistisk og økonomisk undertrykkelse.

 

Jørn Andersen: EF-unionen – en ny imperialistisk stormagt

2

17

jun 92

 

Folkeafstemningen den 2. juni forkastede med snævert flertal, at Danmark skal være en del af EF-unionen. Uanset det snævre flertal blev det et eklatant nederlag for det borgerlige Danmark.
Nej'et betyder imidlertid ikke, at "unionen er stendød", men blot at Danmark ikke er med. De andre EF-lande fortsætter planerne for dannelsen af en EF-union.

 

Caspar Diklev: AIDS – for sent, for lidt, forkert!

2

25

jun 92

 

AIDS blev opdaget for godt 10 år siden. Omkring 1 million mennesker er indtil nu døde af AIDS. På verdensplan anslår WHO, at der i 1991 var 10 mill. HIV-positive – heraf 1 mill. børn. År 2000 regner man med 30-40 mill. smittede og 12-20 mill. med AIDS i udbrud. Inden for de næste 10 år regner man med, at 20 mill. – eller måske dobbelt så mange – vil dø af AIDS.

 

Martin B. Johansen: Anmeldelse: Historien hævner sig (Alex Callinicos: "The Revenge of History. Marxism and the East European Revolutions")

2

31

jun 92

 

Det er et ambitiøst mål at skrive en bog, der forsøger at give en forståelse af de "politiske jordskælv" i Østeuropa i 1989 uden at havne i banaliteter. The Revenge of History af Alex Callinicos, som er ledende medlem af det britiske Socialist Workers Party, har denne ambitiøse målsætning.

 

Inge-Lise Bjørn: Anmeldelse: Jørgen Goul Andersen og Peter Munk Christiansen: "Skatter uden velfærd"

2

33

jun 92

 

BOGENS udgangspunkt er en analyse af den danske offentlige sektor sammenlignet med andre landes tilsvarende sektorer. Spørgsmålet er så, om Danmark skal være "konkurrencedygtig" med andre lande, hvad angår offentligt forbrug og service. Det er en reformistisk diskussion, som ikke fører til afgørende forbedringer for almindelige mennesker.

 

Der blev fundet 7 artikler

< Nr. 1 –– Nr. 3 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 20. juli 2024 kl. 15:51