Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 1 – Oktober 1984 – side 1

Hvordan vendes vrede til kamp?

Hver oktober måned har under Schlüterregeringen udviklet sig til at være »demonstrationstid«. Der udvikles år efter år store optog, og der siges mange vrede ord. Men Schlüter sidder der desværre endnu. Hvorfor?

Fordi den konservative regering har det fint. Lønpolitikken virker og virksomhederne skovler penge ind. Betalingsbalancen er ganske vist stadig et problem for regeringen, men renten siges at være lavere, og danskerne har – ifølge Steffen Møller, metaløkonom – foretaget et holdningsskift. De ser lysere på tingene og køber nye huse og biler.

At arbejdsløsheden stadig er 10%, at flere og flere ryger ind i bistandslovens elendighed, at nedskæringer stadig foretages på sundheds- og socialområdet, at vold i hjemmet stiger, skal helst glemmes, eller ville det »lyse« syn nok ændre sig.

Schlüter og hans røverbande sidder der endnu, fordi modstanden har været for lille og for isoleret. Havnearbejderne stod alene og tabte. HT-chaufførerne vandt en tilsyneladende sejr, men greb ikke chancen til at vippe regeringen. En række enkeltstående kampe på hospitalsområdet, Danfoss og andre steder forblev enkeltstående.

Samlet kamp

Kun en samlet kamp mod Schlüter kan true ham. Ingen, som gør modstand, må stå alene. Minearbejderne i England kæmper bravt, men de svigtes bl.a. af stålarbejderne, der er bange for deres jobs. Men den eneste måde at sikre deres jobs på er, at de kæmper sammen med minearbejderne og vælter Thatcher. Det vil styrke arbejderklassen i England.

Det vil også styrke den danske arbejders kamp mod Schlüter. Kraften skal findes på arbejdspladsen og ikke på gaden.

Men mange arbejdspladser er blevet meget svækket i de sidste år. Det er nødvendigt at genopbygge styrken på arbejdspladserne.

Få din arbejdsplads til at støtte igangværende strejker. En solidarisk tradition skål genetableres.

Støt de engelske minearbejdere ved at samle ind på din arbejdsplads og få diskussionen og erfaringen rejst ved at adoptere en engelsk mine.

Kampgejsten kan kun opbygges ved at vinde argumenterne blandt kollegerne. Insister på, at tillidsmænd refererer tilbage fra alle konferencer, møder og forhandlinger.

Demonstrationerne skal bruges til at vise modstand, men hvis modstand ikke vendes til aktion med udgangspunkt i arbejdspladserne, er det spild af tid. Og vi kan mødes igen til næste år og bekræfte hinanden i, hvor ond Schlüter er.

Gør protest til kamp.

Se også:
SAA 1: IS mener: Fra ord til handling
SAA 1: Koordineret aktion: 10 års erfaring
SAA 1: Trampen rundt på stedet

Flere artikler fra nr. 1

Flere numre fra 1984

Siden er vist 1171 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside