Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 111 – Januar 1995 – side 3

IS mener

Et år med modstand

I USA vil det republikanske flertal i kongressen og senatet bruge 1995 til at angribe de enlige mødres og arbejdsløses ret til at få bistand.

Samtidig kræver de omfattende skattelettelser for de rige.

Republikanerne siger, at de igangsætter en revolution af et sygt samfund.  Vi siger, at det er et samfund, hvor egoismen og syndebukkepolitikken viser sit grimmeste ansigt. De politiske angreb på fattige i USA kan blive anstødsstenen til et oprør mod den menneskefjendske kapitalisme.

I Italien har den republikanske politik lidt et enormt nederlag. Angrebene på pensionsordningerne og nedskæringer i de sociale ydelser førte til kæmpe demonstrationer mod Berlusconi.

Dermed tabte den borgerlige medieverdens kæledægge, Berlusconi, regeringsmagten. Kun 31,2% af den italienske befolkning ønsker i dag Berlusconi som leder af nye regeringsforhandlinger, hele 68,8 % er imod dette.

Begivenhederne her i starten af 1995 indvarsler et år med øget angreb på almindelige mennesker fra magthavernes side. Desperate angreb, der kan udløse store bevægelser fra neden, og som i 1995 kan pege fremad mod et anderledes solidarisk samfund.

Se også:
SAA 111: USA: Højreskred
SAA 111: Italien: Berlusconi til tælling

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 111

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1648 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside