Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 126 – 11. januar 1996 – side 1

Der ER råd til velfærd

Tag pengene fra de rige

Igennem hele 1995 har dommedagsbasunerne lydt: “Vi har ikke råd til at fastholde velfærdsstatens nuværende niveau. Understøttelsen skal sættes ned, folkepensionerne er der ikke råd til i fremtiden. Der er kun råd til at tage sig af de allerfattigste.”

Men det er ikke penge, der mangler. 1995 er rekordår, hvad angår profitter. Overskuddet af hver investeret krone er steget et par procent fra 1994, som også slog rekord, til 1995.

Rekordprofitterne skyldes, at de ansatte producerer mere uden, at lønnen stiger tilsvarende. Det ville ikke være andet end ret og rimeligt, at vi får del i den ekstra rigdom, som vi selv har skabt.

Mere, ikke mindre velfærd

Vi har krav på en rimelig understøttelse, ordentlige sygehuse, billige daginstitutionspladser, en folkepension og en uddannelsesstøtte til at leve af osv. Pengene kan de tage fra de rige.

Med finansloven viste regeringen, hvad dens politik går ud på: Tag fra de fattige og lemp skatten for de rige. Det er ikke underligt, at væl-gerne forsvinder fra Socialdemokratiet i stort tal.

Utilfredsheden med finansloven og med regeringen er enorm, men hvad kan man stille op? I første omgang handler det om at støtte de arbejdere, der slås mod privatiseringer og nedskæringer. I næste omgang om, hvordan man kan få sin arbejdsplads eller skole til at slås sammen med dem.

Se også:
SAA 126: EU’s regeringskonference: Usikker fremtid for Europas magthavere
SAA 126: Velfærd under angreb: Der er råd til velfærd
SAA 126: Den franske regering i knæ

Flere artikler fra nr. 126

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1478 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside