Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 127 – 25. januar 1996 – side 7

Skraldemandsstrejken i Århus

Støtten vokser

De århusianske skraldemænd har i en uge været rundt på en række arbejdspladser i København og fortælle om deres kamp.

Alle steder er de blevet mødt med begejstring og støtte. Tommy Enevoldsen, som har været med til at arrangere arbejdspladsbesøgene, siger:

“Folk bliver glade og overraskede over at høre skraldemændene selv fortælle om konflikten. Skraldemændene giver en helt anden historie end den, folk kender fra pressen.”

Medierne prøver at give et billede af skraldekonflikten som noget, der ikke vedrører andre arbejdere, og siger, at skraldemændene er forkælede og imod et bedre arbejdsmiljø. Men når skraldemændene selv fortæller om deres kamp, bliver det klart, at kampen er vigtig for alle arbejdere. Arbejdsgivernes angreb på deres løn- og arbejdsforhold og deres faglige klub skal slås tilbage.

Resultater

At skraldemændene har været så offensive med at rejse støtten, har givet resultater. De har samlet penge ind under besøgene, og også den økonomiske støtte er stor. “Alle steder bliver vi mødt med kyshånd,” siger Tommy Enevoldsen, “vi har kun positive erfaringer.”

Socialistisk Arbejderavis har talt med skraldemand, Søren Weiss, der har været på arbejdspladsturné i to dage. Han siger, at arbejdspladsrunden har været utrolig positiv. Alle arbejdspladserne støtter op om skraldemændenes kamp. “Vi har fået en fantastisk opbakning. Vi bliver støttet op et hundrede procent. Folk er helt indstillet på, at kampen skal fortsætte, til vi har fået vores krav igennem – uanset hvad dommen i den faglige voldgift lyder på.”

Naturlig at støtte

Jan Hoby, som arbejder som socialpædagog og er medlem af bestyrelsen i den faglige klub og af IS, fortæller om erfaringen med at rejse støtten på sin arbejdsplads:

“Vi havde gode erfaringer med at støtte de rigtige Ri-Bus-chauffører. Folk gav penge og enkelte deltog i blokaderne i Esbjerg. Det faldt os derfor helt naturligt også at støtte skraldemændene.

Klubben vedtog en udtalelse og 500 kr. Desuden har folk fået klistermærker, de kan sælge videre af.”

Demonstration

Godt 200 mennesker var forsamlet foran Arbejdsretten onsdag d. 17. januar.

Bag dørene var faglig voldgifts-sagen mod de århusianske skraldemænds tillidsmand, Louie Andersen, i gang.

Halvdelen af de fremmødte var kolleger til Louie, der var rejst fra Århus for at støtte ham. Ved demonstrationen blev der vedtaget en støtteudtalelse, der bakkede op om skraldestrejken og fordømte anklagen og fyringssagen mod Louie.

Se også:
SAA 127: Fuld støtte til skraldemændene
SAA 127: Århus skraldemænd: Arbejderne styrer selv
SAA 127: Arbejdsgiverretten

Flere artikler fra nr. 127

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000
Faglig kamp (DK): Skraldemænd/renovation

Siden er vist 1861 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside