Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 129 – 22. februar 1996 – side 4

Fælles kamp mod nazisme

Nazibøller væk fra gaderne

Nazisterne har holdt lav profil siden de blev banket ud af Roskilde. Men de fortsætter deres terrorvirksomhed – senest i Helsinge, Lystrup, Skive og Folehaven i Valby. Den Danske Forening holder stadig møder, og førerbunkeren i Greve organiserer vold og terror.

Der er alt mulig grund til at være på vagt over for nazistiske aktiviteter. Vi skal være parate til at møde nazisterne med demonstrationer og blokader, for de vil forsøge at stikke næsen frem igen. På den måde kan vi stoppe dem, før de vokser sig store.

Roskilde 1995: Nazister viser deres sande ansigt

Ved demonstrationen i Roskilde i august sidste år viste nazisterne deres sande ansigt. Vi skal være parat til at konfrontere dem igen, når de forsøger at stikke næsen frem.

Arbejderbevægelsens Internationale Forum (AIF), SF, Enhedslisten og Internationale Socialister (IS) i Århus har dannet et “Netværk mod racisme og nazisme”. Meningen er, at Netværket hurtigt kan mobilisere brede demonstrationer, når nazister eller organiserede racister er på banen.

Der har ved flere lejligheder været afholdt demonstrationer ved Den Danske Forenings møder i Århus. Men selv om initiativerne til demonstrationer har fået en positiv modtagelse fra organisationer og fagforeninger, så har der sjældent været tid nok til at sikre en ordentlig opbakning og mobilisering. Det skal netværket råde bod på.

Netværk

Per Gudmundsen fra LO-Århus har været en af initiativtagerne: “Jeg har været med til at få dette initiativ i gang i forlængelse af “Plads til alle”-kampagnen mod racisme, som AIF har kørt på LOs vegne.

Det er helt i forlængelse af arbejderbevægelsens solidariske grundholdning, at vi siger fra over for Den Danske Forening.”

“LOs forretningsudvalg i Århus har enstemmigt tilsluttet sig ideen. I praksis betyder det, at når netværket indkalder til demonstration, så går det automatisk ud til samtlige af de fagforeninger og klubber, der er tilsluttet. De er også samtidig anbefalere af demonstrationen,” siger Per Gudmundsen, som vurderer, at arbejderbevægelsen gerne vil støtte tilsvarende initiativer i andre byer.

Netværket har tre enkle paroler som grundlag: “Nej til racisme og fremmedhad”, “Den Danske Forening ud af Århus” og “Nej til nazisme.”

Se også:
SAA 129: Slaget ved “Den lille Hornblæser” 1940: Nazi-drømme blev knust
SAA 129: Leon Trotskij om enhedsfront: En teori for handling
SAA 129: Kampen mod nazisme: Komité i Greve
SAA 129: Debatmøde ved 4-årsdagen for mordet på Henrik Christensen: Stop nazismen

Flere artikler fra nr. 129

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1725 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside