Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 151 – 30. januar 1997 – side 8

Nazisternes ytringsfrihed

Vold og terror

Tom Christiansen

Politikere, journalister og især politiet har længe haft travlt med at affeje nazisternes terror som drengestreger.

Men afsløringen af de fem nazistiske bombemænd er blot den seneste af en lang række sager, hvor nazister har udsat andre menneskers liv for fare.

16. marts 1992 blev Henrik Christensen dræbt på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade. Bomben, der dræbte Henrik og smadrede kontoret, var afsendt fra det nazistiske miljø. En svensk nazi-gruppe som kalder sig K-12, tog i et brev ansvaret for mordet.

Umiddelbart efter finder politiet 400 g. sprængstof ved en razzia hos nazister i Birkerød. 26. november samme år fik beboerforeningen på Islands Brygge raseret sine lokale af nazisterne, fordi beboerforeningen lavede aktiviteter for flygtninge på flygtningeskibet Norröna.

I februar 1993 blev formanden for Christianshavns Beboerhus slået ned, fordi beboerhuset står bag en tøjindsamling til flygtningene. I sommeren 1994 afsløredes det, at en postboks i Randers blev brugt til at sprede en nazistisk dødsliste over 200 tyskere.

Dertil kommer et utal af brandbomber og hærværk mod flygtningecentre, kiosker og grillbarer, der ejes af indvandrere, og flygtninge og indvandrere bliver overfaldet på gaden.

Efterretningsvæsenet har siden efteråret 1992 registreret 500 henvendelser om forbrydelser med mulig racistisk eller nazistisk baggrund.

Se også:
SAA 151: Sådan stopper vi nazisterne
SAA 151: Nazismens to ansigter

Flere artikler fra nr. 151

Flere numre fra 1997

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1197 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside