Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 156 – 10. april 1997 – side 2

Frederikssund

Racistisk bortvisning

Frederikssunds private Realskole har bortvist den 10-årige Amin-ul-Haq Khan, fordi han ikke kunne bade sammen med de andre børn i forbindelse med svømmeundervisningen. Amin er muslim, og må ifølge sin religion ikke bade nøgen sammen med andre.

En lang række af skoler landet over tackler fint denne opgave i samarbejde med børn og forældre. De lader muslimske børn møde før de andre for at tage bad.

Men den private realskole ønsker efter eget udsagn at “statuere et eksempel” og vil ikke give “særbehandling”. Skolen fastholder sin politik på trods af, at skolens øvrige forældre og børn ønsker Amin tilbage på skolen.

Forældrene på skolen har endda foreslået at lade børnene standse svømmeundervisningen lidt tidligere, så der kunne være to badehold.

Dokumentations og Rådgivningscenteret om Race-diskrimination har anmeldt skolen for racisme. Niels Erik Hansen fra Dokumentationscentret siger til Socialistisk Arbejderavis:

“Man kan ikke have religigonsfrihed i teorien og så undertrykke den i praksis. Skolen kalder det ‘særbehandling’, men hvad med den daglige særbehandling, der sker, når man lader drenge og piger bade hver for sig på alle skoler?”

Se også:
SAA 156: Socialistisk Arbejderavis mener: Stop den racistiske hetz
SAA 156: EkstraBladets kampagne styrker racismen
SAA 156: EkstraBladet: Journalister siger fra overfor kampagne
SAA 156: EkstraBladet: Stop den racistiske hetz

Flere artikler fra nr. 156

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1507 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside