Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 182 – Maj 2000 – side 13

DTU

Uddannelse for erhvervslivet

Morten Poulsen

Danmarks Tekniske Universitet skal være en selvejende institution. Det blev besluttet uden nogen debat med de ansatte og studerende på DTU.

Grundene til beslutningen er ifølge forskningsminister Birte Weiss, at DTU herved bliver attraktiv for unge. Desuden kan DTU så optage lån i bygningerne for at få dem sat istand.

Bestyrelsen af det selvejende DTU udpeges af forskningsministeren, der regner med, at Dansk Industri bliver repræsenteret. Ministeren kunne derimod intet at sige om, hvorvidt de ansatte og studerende ville få nogen indflydelse.

I “Sletten” (DTUs interne blad) udtrykker en række repræsentanter for de ansatte deres frustration over, at de ikke er taget med på råd: “...DTU (har) stort set efterladt sine medarbejdere i dybe frustrationer over ledelsesbeslutninger truffet i dyb isolation fra samme medarbejdere.”

Gennem bestyrelsen og de lån, der skal til for at modernisere bygningerne, får erhvervslivet større indflydelse, og DTU vil ligge under for kapitalinteresser.

Det skal bekæmpes fra neden af studerende og ansatte. De dårlige indeforhold er generelle for alle uddannelsessteder. De bliver ikke fjernet ved knæfald for kapitalen, men derimod ved at bekæmpe den som system.

Se også:
SAA 182: Studerende og kampen for socialisme: Nye stramninger er diciplinering
SAA 182: Studenternes rolle i klassekampen
SAA 182: På kanten: Store Hjerner fra BON-BON

Flere artikler fra nr. 182

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Morten Poulsen

Siden er vist 1683 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside