Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 2 – November 1984 – side 2

De er velkomne

Charlie Lywood

Sagen om flygtninge, især fra Iran, fik landsdækkende betydning på Fremskridtspartiets landsmøde i oktober. Her var noget de kunne samle sig om.

Forsvar af den danske kultur, opfordringer til fremmedhad. Riemann, racisten fra Hobro, snakkede om horder af fremmedfolk, som stod ved grænsen og at bølge efter bølge ville skylle ind over det lille land.

Stoppes ved grænsen

Interviewet med en af Fremskridtspartiets åndelige formørkere forstærkede billedet, muhamedanerne var ikke tilpasselige og indførte den »hedenske« livsstil i Danmark. Derfor skulle de ud.

Det gælder både de asylsøgende iranere og selvfølgelig også de fleste tyrkiske indvandrere. Hvordan? Ja, de skulle stoppes ved grænsen, dem som ikke var sluppet ind. De andre kunne få nogle håndører og et klask i røven. En tanke som Dohrmann allerede i sommer forsøgte lanceret.

Det var især iranerne, som FRP fokuserede deres vrede på. Hvad lignede det, at 5.000 (slynget ud af de fleste aviser, incl. Politiken) mørkhudede fik hotelophold og lov at bo i Guds eget rige i op til halvandet år »bare« fordi de hævdede, at de var politiske flygtninge, det kan enhver komme og sige, blev den indforståede slutning. Henvisninger til den svenske afvisning af krigsramte libanesere, under en socialdemokratisk regering, blev flittigt fremhævet.

Resultatet blev, som man kunne forvente. Flere iranere er blevet udsat for racistiske overfald. I Randers blev tre iranere slået ned udenfor et lokalt diskotek, hvorefter politimesteren anmodede de ca. 100 iranere om at være hjemme inden kl. 21.00.

En debat blev rejst i Folketinget af justitsministeren, Erik Ninn-Hansen, hvor han åbenbart ønskede at indføre en nødretstilstands-paragraf i flygtningeloven, således at regeringen i visse situationer kan standse flygtningene ved grænsen. Dette blev dog afværget af et flertal. Men tanken er rejst og i mere pressede situationer ville den lettere kunne glide igennem.

IS siger NEJ

IS er imod enhver restriktion af indvandrere og politiske asylsøgende. Den lokale danske kapital har i lighed med alle de andre nationale kapitaler forsøgt at lænke deres lønslaver til et bestemt stykke jord – afgrænset med flag, pas og grænseovergange. Gennem blod og erobringer har de opdelt verden. Når der er brug for fremmed arbejdskraft, åbner de lågen en lille smule, men når de ikke mere har brug for det, så smækkes lågen i.

Groteske moderne eksempler på dette er Nigerias udsmidning af en million fremmedarbejdere med magt for et år siden. Her i Vesten, hvor kapitalen har lidt mere råderum, bruges indvandrerstop og tilbagesendingspenge som metoden.

Vi forsvarer arbejdernes ret til at søge arbejde hvor de vil og kæmper for alle undertryktes ret til at søge ly, hvor de vil.

Kun gennem en nedbrydning af national-chauvinistiske følelser kan arbejderne komme til at kæmpe side om side imod deres fælles fjende – kapitalen. Derfor siger vi – DE ER VELKOMNE HER.

FAKTA om flygtninge og indvandrere

I Danmark er der ca. 100.000 indvandrere, dvs. 2% af befolkningen.

I de seneste år er udvandringen fra Danmark større end indvandringen til Danmark. Siden 1971 har der været indvandrerstop. Langt de fleste indvandrere har været mellem 10 og 15 år. Der var 332 flygtninge i fjor.

I år har der været ca. 1900 flygtninge, som har søgt om politisk asyl. 2/3 af ansøgerne om politisk asyl har fået deres ansøgning afvist. De 1900 svarer til en flygtning pr. 2500 indbyggere. Danmark har i forhold til indbyggertal et af de laveste antal flygtninge i Europa.

»Iranerne ville under alle omstændigheder have fået opholdstilladelse – også efter den gamle lovs regler«, sagde Torben Lund (S) i Folketingets debat om flygtningespørgsmålet. Erik Ninn-Hansen forsøgte at lægge den nye flygtningelov for had ved at sige, at udlændinge bevidst søgte til Danmark, fordi man lige havde vedtaget nye, mere liberale regler.

De fleste iranere er unge mænd mellem 18 og 35, dvs. arbejdsdygtige skatteydere. Iranerne får 1200 kr. om måneden at leve for (ud over logi).

Se også:
SAA 2: Iran: Krigen der får folk til at flygte

Flere artikler fra nr. 2

Flere numre fra 1984

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Charlie Lywood

Siden er vist 1926 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside